Tatar, deniz güvenliği hakkında bilgi aldı

29 Ocak 2024

A
A

Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürü Kaptan Murat Salel'i kabul eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, denizlerde arama kurtarma çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürü Kaptan Murat Salel'i kabul ederek bir görüşme gerçekleştirdi.

Tatar görüşmede, Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasında Doğu Akdeniz, Mavi Vatan ve hava sahasında arama kurtarma dahil, güvenlikle ilgili düzenlemeler ve iş birliği yapıldığını vurguladı. Ankara'da yapılan toplantıda kıyı emniyetiyle ilgili Türkiye Cumhuriyeti'nin ilgili kurumlarıyla iş birliği yapılarak, yaşanan olayların radar ve uydu aracılığıyla kontrol altına alınması için mutabakat sağlandığını belirtti.

Tatar, KKTC'nin kendi deniz yetki alanlarında, kara suları, ekonomik münhasır bölge ve kıta sahanlığı gibi konularda varlığını sürdürebilmesi için Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Şirketi'nin arama kurtarma çalışmalarının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, denizden kaynaklanan güvenlik sorunlarıyla mücadeledeki çalışmaların, düzensiz göçle ilgili riskleri kontrol altına almak adına da önemli olduğunu ifade etti.

Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürü Kaptan Murat Salel ise 2003'ten bu yana Türkiye ve KKTC'yi temsilen Doğu Akdeniz'de arama kurtarma faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, genel müdür olarak görev yaptığı süre zarfında yaşanan sıcak gelişmeler nedeniyle kurumlarının öneminin arttığını ifade etti. Salel, Cumhurbaşkanı Tatar'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar