Tatar Ankara'da konuştu: KKTC bölgenin anahtar ülkesi

28 Aralık 2022

Güncelleme: 28 Aralık 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni (TOBB) ve Ankara Sanayi Odası (ASO) ziyaretlerinde konuşan Tatar, KKTC’nin bölgede anahtar bir ülke konumunda olduğunu söyledi.

ZgotmplZ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Programı'nda, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Turgay Deniz ile yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.  Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara’ya gelişinde Esenboğa Havalimanında askeri törenle karşılandı. Tatar’a temaslarında KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu eşlik etti. 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, iki ülke arasındaki Ekonomik gelişimi sağlamak için bu gibi çeşitli toplantıların sürmesi, yakın ilişkilerin geliştirilmesinin önemli ve umut kaynağı olduğunu kaydetti. 

KKTC’de yeni siyasetin güçlendiğini, KKTC’nin öneminin arttığını ifade eden Tatar, Kıbrıs Türk halkının egemenliği, devleti, bağımsızlığı, özgürlüğünün kabulü, haksız ambargoların kaldırılması ve tanınması için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM’de yaptığı çağrı sonrası KKTC’nin Türk devletleri teşkilatına gözlemci üye kabul edilmesinin siyasi zemini güçlendirdiğini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Programında konuşma gerçekleştirdi.
“EKONOMİ GÜÇLENDİRİLMELİ”

Artık Türkiye ile KKTC’nin, Türkiye’nin tecrübesi ve finansmana erişimiyle önemli bir yatırım alanı olduğunu işaret eden Tatar, aradaki bağların güçlendirilmesi, iş birliklerinin artırılması ve KKTC’nin ekonomisinin güçlendirilmesi ve sürdürülebilir olmasını temenni etti. 

KKTC’nin pandemi sonrası potansiyelinin arttığını, siyasi zeminin güçlendirilmesiyle yatırımın da arttığını ifade eden Tatar, tüm bunları iyi değerlendirip özellikle turizm eğitim ve tarımsal üretimin geliştirilmesinin desteklenmesinin önemine vurgu yaptı. 

TATAR’DAN MARAŞ VURGUSU

Tatar, KKTC’nin yeni dönemde iki devlet modelinin güçlenmesinin, milli davanın yürütülmesine katkı sağlayacağını, Maraş açılımı ile KKTC’nin potansiyelinin arttığını işaret etti. 

KKTC’nin Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olduğunu ve siyasi sıkıntılar ambargolara rağmen KKTC’nin güçlendirilmesine önem verdiklerini ifade eden Tatar, Yeni dönemde AB ile olan ilişkilerde de diyalogdan kaçmadıklarını açık olduklarını ancak egemenliklerinin tanınmasına önem verdiklerini kaydetti. 


TATAR ANKARA SANAYİ ODASI’NDA KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara Sanayi Odası’nı (ASO) ziyaret etti.

Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç ile görüşen Tatar, ASO Meclis toplantısına da katıldı.

Ardıç, Maraş açılımı, Türkiye ile her alanda işbirliği anlaşmalarıyla KKTC’nin gelişimine katkı sağlandığına işaret ederek, her alanda KKTC’nin yanında olduklarını, işbirliği yapacaklarını kaydetti. Dünyadaki ekonomik sıkıntılar ve gelişimlere de işaret eden Ardıç, sanayinin önemine vurgu yaptı, üretime her zaman destek verilmesinin, dışa bağımlılığı azaltmak ve istihdam açısından da büyük önem taşıdığını, bunun yanında enflasyonu önleyecek adımların atılmasının önemine dikkat çekti.

 Tanınma yolunda KKTC’nin anayasal adıyla Türk devletleri teşkilatına gözlemci üye kabul edilmesinin önemine dikkat çeken Tatar, Kıbrıs’ta Egemen eşitlik temelinde yan yana yaşayan iki devletin iş birliğine dayalı bir çözümün olabileceğini söyledi.

KKTC’de 144 farklı ülkeden öğrencinin eğitim gördüğünü, 100’den fazla ülke ile iş yaptıklarını ve turist geldiğini ifade eden Tatar, Kıbrıs Türk Halkının kendi kaderini tayin etme hakkı olduğunu kaydetti. 

Program sonunda Cumhurbaşkanı Tatar'a Ankara Sanayi Odası yetkilileri tarafından hediye takdimi yapıldı.
"SONSUZA DEK YAŞATACAĞIZ"

KKTC’nin, kopmaz bir parçası oldukları Türk milletinin Doğu Akdeniz’de yer alan bir Türk devleti olduğunu ifade eden Tatar, kurdukları devleti sonsuza kadar yaşatacaklarını ve bayrakların dalgalanmaya devam edeceğini belirtti.

Tatar, amaçlarının devleti güçlendirmek olduğunu ifade ederek, KKTC’nin artık bölgede anahtar bir ülke olduğunu ve tarihin unutulmadan geleceğe yönelik adım atılamayacağını, federal çatı altında bir anlaşma olamayacağını, böyle bir siyaseti asla kabul etmeyeceklerini belirtti.

KKTC’nin Türkiye’nin desteğiyle her geçen gün güçlendiğini ifade eden Tatar, bu mücadelede her zaman yanlarında olan Türk milletine teşekkür etti, birlik beraberlik içinde geleceğe umut taşıyacaklarını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar