Talimatı PKK'dan aldı, Yunanistan'a kaçacaktı, infazcısı da yakalandı

14 Kasım 2022

Güncelleme: 14 Kasım 2022

A
A

Beyoğlu'ndaki terör saldırısı zanlısının, PKK/PYD/YPG terör örgütünden talimat aldığı belirlenirken, Türkiye İçişleri Bakanı Soylu, teröristin yakalanmasaydı Yunanistan'a kaçacağını açıkladı.

ZgotmplZ
Beyoğlu'ndaki saldırının faili yakalandı.
AA

Türkiye'nin metropolü İstanbul'u kana bulayan terörist ile, olayın ardından infazı için emir verilen bir kişi yakalandı.

Açıklamayı Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı.

Soylu, "Onunla beraber bu olayı tertipleyen, terör örgütü belki buna üzülecek ama 'Onu öldür' talimatı verdiği kişiyi de yakaladık. Eğer yakalamasaydık bugün Yunanistan'a kaçacaklardı." dedi.

EYLEM TALİMATI KOBANİ'DEN 

Diğer yandan Türkiye Emniyet Genel Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Beyoğlu'ndaki saldırı zanlısının, PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani'deki merkezinden İstanbul'da eylem talimatı aldığı belirlendi.

Terör saldırısının faili sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütünce istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin'den Türkiye'ye kaçak yollarla girdiğini söyledi.

Bu arada saldırının ardından 1200 kamera görüntüsünü inceleyen emniyet güçleri, 21 adrese operasyon yaparak 46 şüpheliyi gözaltına aldı.

PATLAYICI TNT

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı İstanbul Bölge Laboratuvarındaki incelemede, Beyoğlu'ndaki saldırıda kullanılan patlayıcının TNT olduğu tespit edildi.

İstanbul Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi'nde dün yapılan bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si ağır 81 kişi de yaralanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar