Taçoy'un en büyük pişmanlığı

31 Ocak 2024

Güncelleme: 31 Ocak 2024

A
A

Tarihi her ne olursa olsun, kurultaya hazır ve kararlı olduğunu söyleyen Taçoy, “Dışişleri Bakanlığı görevinden sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı görevini kabul etmemeliydim. İtiraf ediyorum hata yaptım.” dedi.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, kurultaya hazır ve kararlı olduğunu söyledi.

Genç TV’de katıldığı televizyon programında konuşan Taçoy, “Sandık kurulduğunda da UBP’yi en üst noktaya taşıyacak kararı hep birlikte vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Taçoy, “Günü geldiğinde denetim mekanizması çalıştırılmalı, sandıklar kurulmalı ve denetimi yapacak seçmen kitlesinin sınavına girmek gerekir. Sınavdan gelecek sonuç her ne isterse olsun kabul edip demokrasiye olan inancımızı göstermeliyiz.” dedi.

UBP Parti Tüzüğü (21'inci madde), kurultayın iki yılda bir yapılmasını öngörüyor ancak parti, son yıllarda kurultaylarını Siyasal Partiler Yasası uyarınca 3 yıllık sürelerde gerçekleştirdi. Son olağan kurultay Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilmişti.

"ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI GÖREVİNİ KABUL ETMEMELİYDİM"

UBP’de yapılan ve Faiz Sucuoğlu’nun kazandığı kurultay sonrasında kendisine Dışişleri Bakanlığı teklif edildiğini ve kabul ettiğini, daha sonra ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğunu belirten Taçoy, “Dışişleri Bakanlığı görevinden sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı görevini kabul etmemeliydim. İtiraf ediyorum hata yaptım.” şeklinde konuştu.

“Görevlendirilmiş Başbakan” sözünün ortadan kaldırılması için UBP’nin kurultayını yapması gerektiğini de söyleyen Taçoy, “Mevcut yasa ve tüzükler çerçevesinde bakıldığında UBP’de şu an bir genel başkan yok.” iddiasında bulundu.

Dileyen herkesle bunu yasalar ve UBP tüzüğü çerçevesinde tartışmaya hazır olduğunu ifade eden Taçoy, “Bu kurultayın ve bu denetimin yapılması şarttır. Yapıldığı zaman vatandaştaki değişikliği herkes görecek. Sonucunda demokrasi kazanacağı ve vatandaşın verdiği bir yanıt olduğu için bundan olumlu şeyler çıkacaktır. Vatandaş yapılan işlere çok daha farklı bir gözle bakacaktır. Kendi öz irademizle biz bunu bu şekilde yaptık noktasına gitmeliyiz. Demokrasinin gereği sandıksa sandığı kurup gereğini yapmamız şarttır.” dedi.

“TARİHİ HER NE OLURSA OLSUN KURULTAYA HAZIR VE KARARLIYIM”

Taçoy, tarihi her ne olursa olsun kurultaya hazır ve kararlı olduğunu vurgulayarak, adaylıktan çekilmesi yönünde telkinler yapıldığı ve çekileceği şeklindeki söylemlere gülüp geçtiğini aktardı. 

Hasan Taçoy sözlerini “Her zaman için fanatik bir Kıbrıs Türkü oldum ve bir Kıbrıslı Türk değil, bir Kıbrıs Türkü olmayı tercih ettim. Kıbrıs’ta yaşayan bir Türk oldum. Burada benimle birlikte yaşayanların ne benden fazlası vardır ne de eksiği vardır. Bu nedenle de ‘beni şu istedi, bu istedi’ diye bir durum asla olmaz. Türkiye istedi, Hasan geri çekilecek! Ne münasebet!  Sabırla seçimi bekleyeceğiz. Sandık kurulduğunda da UBP’yi en üst noktaya taşıyacak kararı hep birlikte vereceğiz.” şeklinde tamamladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar