Taçoy, yolsuzluklara dikkat çekti: Vatandaş adaletin yerine geldiğini görmeli

24 Mart 2024

A
A

UBP Milletvekili Taçoy, ülkedeki yolsuzluklara ve işlenen suçlara işaret etti, bunları önlemek için şeffaf ve hesap verebilir bir sistem kurularak, yolsuzlukların kısa sürede temizlenmesi için adım atılmasının öneminin altını çizdi.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, ülkede bir süredir devam eden asayiş sorunlarına ilişkin, asayişi sağlamanın yolunun adaletten geçtiğini ve adaletli davranmanın önemli olduğunu söyledi. 

Taçoy, Ada TV’de katıldığı programda, ülkede çeşitli suçlar işlenmekte olduğuna işaret ederek, bazı kurumlar arasındaki iletişim bozukluğu ve düzensizliğin bir takım suçlara neden olduğunu vurguladı.

"KURUMLARIN HEPSİ BİR YERDE TOPLANMALI"

Taçoy, “Çalışma Bakanlığı’ndan çalışma izni almazsınız ama muhaceretten oturma izniniz var. Ya da ailenizin oturma izni biter ama sizin çalışma izniniz var, fakat aileniz cezaya girer. Burada hangisi geçerli, çalışma izni mi oturma izni mi?” dedi.

E-devlet çalışmaları devam ederken kamu dairelerinin doğru konumlanması gerektiğini ifade eden Taçoy, “artık iç içe geçmiş kurumların hepsinin bir yerde toparlanmasını sağlamak gerekecek” diyerek, bunun yapılmasıyla yetki karmaşasının önüne geçileceğini, böylece suiistimallerin önleneceğini söyledi.

"ÖNCE YOLSUZLUĞUN VAR OLDUĞU KABUL EDİLMELİ"

Taçoy, 2006’dan günümüze artarak gelen yolsuzluk olaylarının önce varlıklarının kabul edilmesi gerektiğini belirterek, yolsuzlukla mücadelenin ilk şartının kurumların yapılarının güçlendirilmesi olduğunu yineledi.

Taçoy, göreve geldiğinde hayata geçirmeyi en fazla istediği projenin şeffaf ve hesap verebilir bir sistem olduğunu vurgulayarak, “vatandaşın siyasetçiye bakış açısı eğer şu an olumsuzsa, siyasetçinin puanı düşükse bunu yükseltmek için yapılabilecek işlerden bir tanesi ilk önce böyle bir adım atabilmektir” dedi.

"DİPLOMA YOLSUZLUĞU TEMİZLİĞİ UZARSA ZARAR GÖRÜRÜZ" 

Diploma yolsuzluğunun ciddi boyutlara ulaşabilecek bir konu olduğunu ifade eden Taçoy, konunun kısa sürede temizlenmesi gerektiğini, aksi durumda tüm sistemin olumsuz etkileneceğini söyleyerek, bunun tamamen şeffaf ve her şeyin açık olduğu bir ortamda gerçekleşmesinin taşıdığı öneme de vurgu yaptı.

Taçoy, yolsuzluk yapanların tümünün hak ettikleri cezayı mutlaka görmesi gerektiğini, ancak bunun kısa sürede ve derhal gerçekleşmesinin önemli olduğunu ifade ederek, “hızlı bir davranışla bu işi tamamlamalıyız. Eğer uzarsa bundan göreceğimiz zararı ben anlatamam” dedi.

"VATANDAŞ ADALETİN YERİNE GELDİĞİNİ GÖRMELİ"

Vatandaşın suçluların hak ettikleri cezayı aldıklarını ve adaletin yerine geldiğini görerek rahat bir nefes alması gerektiği belirten Taçoy, şeffaflık ve hesap verilebilirlik noktasında eğer varsa boşlukların üzerine gidilmesinin kamu vicdanında da büyük bir rahatlama sağlayacağını kaydetti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar