Taçoy hükümete çağrı yaptı: Asayiş konularında muhalefet ile birlikte hareket edilsin

29 Kasım 2023

Güncelleme: 29 Kasım 2023

A
A

UBP Milletvekili Hasan Taçoy, artan asayiş olaylarıyla ilgili, hükümet ile muhalefetin birlikte hareket etmeye çağırdı. Taçoy, Meclis'te eşgüdüm komitesinin oluşturulmasını istedi.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, son günlerde artan asayiş olaylarına dikkat çekerek, bu konuda tüm siyasi partilere birlikte hareket etme çağrısı yaptı. Taçoy, ülkede genel asayişin sıkıntılı bir süreç geçirdiğini belirterek, cinayetler, sokak kavgaları, yaralamalar, tacizler gibi olayların arttığını ifade etti.

Siyasetçilerin bu konuda birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Taçoy, iktidar, muhalefet veya parti ayrımı olmaksızın tüm siyasetçilerin bu konuya eğilmesi gerektiğini söyledi.

Meclis bünyesinde oluşturulacak bir eşgüdüm komitesi ile asayiş konusunda kısa ve uzun vadeli tedbirlerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Taçoy, nüfus politikasının oluşturulması, bilimsel temellere dayalı olarak KKTC'nin uzun vadeli nüfus yapısının belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Taçoy, “Söz konusu komite bünyesinde tespit edilecek yasal noksanlıkların da Cumhuriyet Meclisi’nde mümkün olan en kısa sürede giderilmesi sağlanmalıdır. Şu bir gerçektir ki, acil bir şekilde nüfus politikamızı oluşturmalıyız. Olayı yılarca yalnızca 'vatandaşlık' temelinde görerek büyük bir yanılgı içerisinde düştüğümüzü sanırım bugünkü gerçekler hepimize anlatmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Taçoy, bu çağrısının halkın beklentileri göz önüne alınarak değerlendirilmesini ve sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini belirtti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar