Sucuoğlu PM'den yetkiyi aldı: Tatar'ın kararına şaşırmadım dersem yalan olur

21 Nisan 2022

Güncelleme: 21 Nisan 2022

A
A

UBP Parti Meclisi, hükümeti kurma yetkisini Faiz Sucuoğlu'na verdi. Sucuoğlu, Cumhurbaşkanı Tatar'ın Sunat Atun'u görevden almak yerine hükümetin istifasını kabul etmesini beklemediğini ve şaşırdığını söyledi.

ZgotmplZ
UBP Parti Meclisi, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kütüphanesi Prof. Dr. Ümit Hassan Cumhuriyet Salonu’nda toplandı.
Türk Ajans Kıbrıs

Haber Merkezi - Ramazan Adnan

Başbakan, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, hükümeti kurma yetkisini UBP Parti Meclisi'nden aldı.

"GÖREVİ ALDIK"

YDÜ Kütüphanesi Salonu'nda gerçekleşen toplantının ardından basına açıklamalarda bulunan Sucuoğlu, konuya ilişkin şunları söyledi:

"İki saatlik güzel bir toplantımız oldu, birçok arkadaşımız fikirlerini paylaştılar. Oy birliği ile parti meclisimiz yeniden hükümet kurma yetkisine bizlere teyit etmişlerdir. Önümüzdeki süreci de hep birlikte göreceğiz. Ulusal Birlik Partisi dün 3 saat bugün 2 saatlik bir toplantıyla bu kararları üretti. Yarın, Oğuzhan Hasipoğlu ile saat 13.30’da Cumhurbaşkanlığı ziyaretimiz var ona göre rota çizilecektir. Enine boyuna konular konuşuldu tartışıldı, kararlarımızı eleştiren de oldu destekleyen de oldu ben çok memnunum." 

"TATAR ŞAŞIRTTI"

Sucuoğlu, Maliye Bakanı Sunat Atun'un görevden alınması yerine hükümetin istifasının kabul edilmesini ise beklemediğini açıkladı. Faiz Sucuoğlu, konuya ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın verdiği bir karardır, saygı ile karşılıyoruz. Verdiği bu karara da şaşırmadım dersem yalan olur, beklemiyordum."

ATUN'A SAHİP ÇIKTI

Faiz Sucuoğlu, yaşananların parti içinde nasıl karşılandığına ilişkin soruya da şöyle yanıt verdi:

"Ulusal Birlik Partisi bugün de şahit olduk demokratik, herkesin düşüncesini olumlu veya olumsuz söyleyebileceği bir partidir. Dün MYK’da bugün de parti Meclisi'nde bu konular enine boyuna konuşuldu tartışıldı. Bana göre de demokrasinin zenginliğinin UBP’de hangi boyutta olduğunu gösteriyor. (Sunat Atun'dan b ahsederek) O da bizim bir parçamızdır, bizim partimizdendir, dava arkadaşımızdır. Dolayısı ile her koşulda sahip çıkmak bizim görevimizdir, onu da ne olursa olsun arkasından desteklemeye devam edeceğiz."    

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, toplantının, Başbakan ve UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu'na hükümeti kurma çalışmalarını yürütme yetkisi verilmesi gündemiyle yapılıdığını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün öğleden sonra UBP-DP-YDP hükümetinin istifasını kabul etmiş, yeni hükümetin kurulmasına ilişkin görevlendirme sürecini bugün başlatacağını duyurmuştu.

Tatar, bu kapsamda Meclis’te temsil edilen siyasi partilerle görüşmelere başlamıştı. Cumhurbaşkanı bugün sırasıyla Yeniden Doğuş Partisi (YDP), Halkın Partisi (HP) ve Demokrat Parti (DP) yetkilileri ile görüştü. Ersin Tatar, yarın da Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) yetkililerini kabul edecek.

23 Ocak 2022’de yapılan erken genel seçimin ardından UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun başbakanlığında kurulan ve Meclis’te 29 sandalyeye sahip UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti, 3 Mart’ta Meclis’ten güvenoyu almıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar