Sivil Savunma'dan "depreme" dikkat çekmek için seminer

5 Mart 2024

A
A

Sivil Savunma Teşkilatı, Deprem Haftası nedeniyle, dört gün boyunca altı lisede "Deprem Farkındalık" semineri düzenliyor.

ZgotmplZ

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı (SSTB), Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ve Sivil Afet Timi Derneği (SAT) işbirliği içerisinde; 01- 07 Mart Deprem Haftası nedeniyle, 06 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin anılması ve toplumda afete hazırlık bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla altı ilçemizde bulunan okullarda “Deprem Farkındalık” seminerleri düzenliyor. 

SSTB'den yapılan açıklamaya göre seminerlerde, gençlerde afet bilincinin oluşturulmasına katkıda bulunmak maksadının yanı sıra depremlerin önlenemeyeceği ancak depremlerin afetlere dönüşmesinin önlenebileceği vurgulanacak.

Seminerlerde ayrıca;

  • Deprem öncesi yapılması gerekenler, 
  • Deprem sırasında doğru davranış şekilleri, 
  • Deprem sonrası ilk anlar ve tahliye gibi kavramların detaylı olarak ele alınacağı belirtildi.

Ayrıca, zarar azaltma mantığı ile yaşam biçiminin afetlere duyarlı şekilde gözden geçirilmesi, çevrenin bu gözle algılanması gerektiği, güvenli yaşam farkındalığı ve afet öncesi hazırlıklı olma ile afetlere direncin arttırılması gerektiğinin vurgulanacağı seminerlerin ilki; 

Dün Güzelyurt Kurtuluş Lisesi’nde saat 09:30’da ve Lefke Gazi Lisesi’nde saat 14:00’da gerçekleştirildi.

Seminerler ayrıca, bugün Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nde saat 09:30’da ve İskele’de Bekirpaşa Lisesi’nde saat 14:00’da yapılıyor.

Yarın Lefkoşa Türk Maarif Kolejinde yer alacak seminer, saat 11.30’da başlayacak.

Etkinlik sonrasında Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Arama-Kurtarma Şube Müdürlüğü tarafından okul bahçesinde, SSTB’nin olağanüstü durumlara karşı imkan ve kabiliyetlerini tanıtacağı stant kurulacak ve gençlere bilgiler verilecek.

Seminerler ayrıca 7 Mart Perşembe günü, Girne’de 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’nde saat 10:00’da gerçekleştirilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


FOTO GALERİ

1 ZgotmplZ
2 ZgotmplZ
3 ZgotmplZ
4 ZgotmplZ
5 ZgotmplZ
6 ZgotmplZ
7 ZgotmplZ
8 ZgotmplZ
9 ZgotmplZ
10 ZgotmplZ
11 ZgotmplZ
12 ZgotmplZ

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar

İlginizi Çekebilir