"Sistemin kurulması için hazırız, bu içişlerine karışmak gibi algılanmamalı"

14 Mart 2024

A
A

TC Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu, sağlık ve yükseköğrenimdeki sorunların giderilmesi için sistemin bir an önce kurulması gerektiğini, bunun için hazır olduklarını vurguladı.

ZgotmplZ

Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Konferans Salonunda düzenlenen Tıp Bayramı töreninde konuştu.

Feyzioğlu, bütçe görüşmelerinde en heyecanla dinlediği kısmın Sağlık Bakanlığı bütçesi kısmı olduğunu söyledi.

"KKTC'NİN KAT ETTİĞİ YOL GÖRMEZDEN GELİNMEMELİ"

Her ülkede sorunların bulunduğunu, önemli olanın sorunlara yaklaşımın olduğunu belirten Feyzioğlu, KKTC’de de sorunlar olduğunu, kat edilen yolları görmezden gelmenin ise doğru olmadığını ifade etti.

Feyzioğlu, açıklamalarının ülkenin içişlerine müdahale olarak algılanmasını istemediğini belirterek, dediklerini İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması çerçevesinde söylediğini vurguladı.

YÜKSEKÖĞRENİM VE SAĞLIKTAKİ SORUNLAR: "SİSTEM KURULMALI"

KKTC’de yükseköğrenim ve sağlık sistemine ilişkin sorunların adli soruşturmalarla ülke gündemine geldiğini anımsatan Feyzioğlu, “Her musibette bir hayır vardır” diyerek, bahse konu sektörlerde KKTC yetkililerince yardım talebi olması durumunda bu talebi yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.

Yükseköğrenimde takip sisteminin kurulmasına, diplomaların barkodlanmasına, sağlıkta ise dijitalleşme, ilaç takip sistemi gibi konuların yerine getirilmesine ihtiyaç olduğunu anlatan Büyükelçi Feyzioğlu, “Bir an önce sistemi arzu edilen şekilde kurmamız gerekir diye düşünüyorum, bunun için biz hazırız.” dedi.

Feyzioğlu, 2024 yılı mali protokolünün zamanının yaklaştığını da belirterek, KKTC Hükümetinin sivil toplum örgütleri ile istişare halinde çalışması durumunda herkesin arzu ettiği bir anlaşmanın yürürlüğe girebileceğini kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar