Silah ve mermilerle yakalanan iki Türkmenistanlı'ya 6 gün ek tutukluluk

Kamalı Haber, 16 Mayıs 2024

Güncelleme: 16 Mayıs 2024

A
A

Lefkoşa'daki bir marketin otoparkındaki araçta bulunan tabanca ve mermilerle ilgili tutuklanan iki Türkmenistanlı'nın tutukluluğuna altı gün daha devam edilecek. Soruşturma kapsamında, 5 kişi daha aranıyor.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ve Adli Şube ekiplerince yapılan operasyon neticesinde silahla yakalanan Türkmenistanlı B.E. ile B.H., tekrar mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, 5 Mayıs'ta saat 01.00 sıralarında Lefkoşa Küçükkaymaklı'da bulunan bir marketin araç park yerinde polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda, zanlı B.E. tarafından, zanlı B.H.’ye verilen bir adet seri numarası olmayan 9 mm çapında Sig Sauer marka tabanca, şarjörü ve şarjör içerisinde 4 adet 9 mm çapında canlı mermi tespit edilerek zanlıların suçüstü gereğince tutuklandığını söyledi.

Zanlıların Mağusa ve İskele’deki ikametgahlarının arandığını ve kanunsuz bir şey tespit edilmediğini söyleyen polis, her iki zanlının da gönüllü ifade verdiğini kaydetti.

OLAYLA İLGİLİ 5 KİŞİ ARANIYOR

7 Mayıs 2024 tarihinde, zanlılara ait cep telefonlarında gerekli inceleme yapılabilmesi amacı ile PGM Data İnceleme Şubesi’ne, emare tabanca, şarjör ve mermiler üzerinde parmak izi araştırılması için PGM parmak izi inceleme şubesine teslim edildiğini anlatan polis mesele ile ilgili olarak zanlıların kabul niteliğinde gönüllü ifade verdiğini, aranan şahıs sayısının 5 kişiye çıktığını ve bu kişilerin halen aranmakta olduğunu belirtti.

Polis, B.E.’nin, kendisine gönderilen konum üzerine emare tabancayı temin ettiği Yeşilköy’deki yerin tespit edilerek fotoğraflandığını belirterek, zanlıların serbest kalmaları durumunda aranmakta olan şahıslara ve alınması gereken ifadelere etki etme olasılığı kuvvetle muhtemel olduğundan soruşturma maksatlı 6 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Yargıç, zanlıların 6 gün süreyle tutuklu kalmalarına emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar