"Seri katil" şeklinde ifade vermeleri çok korkutucu: İki elimiz yakalarında

6 Şubat 2024

Güncelleme: 7 Şubat 2024

A
A

İzcan’ın annesi Feriha Yiğittürk, sanıkların ifadeleri karşısında duyduklarına inanamadığını belirterek, ''Bu kadar soğukkanlılıkla seri katil şeklinde ifade vermeleri çok korkutucu. İki elimiz yakalarında. Bu dava emsal dava olacak.'' dedi.

ZgotmplZ MYK

6 Şubat depreminin birinci yılında Adıyaman’daki İsias Otel’de yitirdikleri kayıplarını anan aileler, yakınları için başlattıkları adalet arayışında, emsal bir karar çıkana kadar mücadele vermeye devam edecek.

MYK Haber’in bir araya geldiği “Şampiyon Melekler"in anneleri, çocuklarına verdikleri söz için kararlılıklarını bir kez daha yineledi.

İzcan’ın annesi Feriha Yiğittürk, davanın ocak ayında görülen ilk duruşmaları sırasında sanıkların verdikleri ifadelere isyan ederek, "Bu kadar soğukkanlılıkla seri katil şeklinde ifade vermeleri çok korkutucu.” dedi. 

Bu davanın emsal teşkil edeceğine inanç belirten Yiğittürk, “Çocuklarımıza verdiğimiz sözü tutacağız, sonuna kadar son nefesimize kadar da enselerindeyiz.” şeklinde konuştu.

“İZCAN’IN KARDEŞİ ‘İKİNİZ DE Mİ GİDECEKSİNİZ?’ DİYE SORDU”

Anne Yiğittürk, duruşmaları küçük oğlunun “İkiniz de mi gideceksiniz?” sorusu üzerine Adıyaman’a gidemediğini ve Kıbrıs’tan takip ettiğini, sanıkların ifadeleri karşısında şoke olduğunu anlattı, adalete güvendiğini vurguladı:

“Ben Adıyaman'a gidemedim çünkü 1 çocuğum daha var ve bizde Adıyaman'ın bıraktığı tramvalar çok büyük. Bana da İzcan'ın kardeşine de… Çocuk Adıyaman sürecini duyduğu zaman, ‘İkiniz de mi gideceksiniz?’ diye bir soru sordu. Ben Adıyaman'a gidemedim. 3 gün, 4 gün boyunca televizyonun başında burada takip ettim. Bütün haberleri, bütün biz destekçilerimizle paylaşmak için, o süreci takip ettim basın tarafını."

“SERİ KATİL ŞEKLİNDE İFADE VERMELERİ ÇOK KORKUTUCU”

“Duyduklarıma inanamadım. Bu insanların gerçekten bu kadar yüzsüz, gerçekten bu kadar insanlık dışı olduğunu, söylediği ifadelerinden bu kadar organize bir yalan ifadelere inanılır gibi değil. Hiç mi vicdanları yok? 74 yaşında bir adam kendi çocuklarını kurtarmak için yalanlar atıyor, organize şekilde dışardaki insanları organize edip yalan ifade veriyorlar. Hiç mi vicdanları yok hiç mi sızlamıyor bu insanlar bu yalanları söylerken? Kendi oğullarıyla mahkemede birlikte yan yana oturup, evlat acısı çeken insanların karşısında, bu kadar yalan, bu kadar soğukkanlılıkla seri katil şeklinde ifade vermeleri çok korkutucu. Bu insanların ifadelerinde, bu çocukların, kalan çocukların, diğer anne babaların, biz zaten çocukların acı çekmeden aramızdan ayrıldıklarına inanmak için direniyoruz. Biz bunlar için kendimize, bu bizim sınavımız ve biz bunun bu şekilde olmasını kendimize kabullendirdik. Biz ordaydık 17 saat sonra biz ordaydık. ‘3 gün ses geliyordu çocuklar soğuktan donarak öldü.’ demesi, bu insanlık dışı. Biz ordaydık keşke ses gelseydi, keşke biz onları kurtarabilseydik ama maalesef ki bu otel, o kadar bir taa başından sonuna kadar o kadar bir yanlış yapılmış ki, her şey tamamen yasa dışı ki, 10 saniye bile duramadı. Bunu orada yaşayan annelerimiz, babalarımız anlatıyor yani oradan sağ çıkan velilerimiz var, bu insanlar anlatıyor. Orada çocuklarını kaybettiler ve bunu bile bile karşımıza geçip de ‘Çocuklar depremden dolayı öldü, 3 gün ses geliyordu ve soğuktan donarak öldü.’ demeleri. Geriye kalan çocukların, ‘Abim soğuktan mı öldü?’ ya da ‘3 gün orada ne yaptı?’ denen sorulara maruz kaldık. Bu insanlar, ilahi adalet diyorum adaletin her türlüsünün sağlanacağından yüzde 100 eminim, iki elimiz yakalarında. Bu dava emsal dava olacak. Çocuklarımıza verdiğimiz sözü tutacağız, sonuna kadar son nefesimize kadar da enselerindeyiz.”

“BU DAVANIN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ”

Feriha Yiğittürk, çocuklarına verdikleri sözü tutacaklarını ve sonuna kadar bu davanın takipçisi olacaklarını vurguladı:

“Bakın bizim çocuklarımız geri gelmeyecek ama bizim bütün mücadelemiz; ‘başka anneler, babalar bu evlat acısını yaşamasın, başka kardeşler, kardeş acısı yaşamasın, başka eşler, eşsiz kalmasın’ diye… Tüm mücadelemiz bu… Bizim çocuklarımız bunu başaracak, bizimle birlikte hareket eden, sesimizi duyurmaya çalışan herkese de buradan sonsuz teşekkürler. Bu dava bizim çocuklarımızın öncülüğünde başka ailelerin üzülmemesi içindir ve biz bunun sonuna kadar dediğim gibi takipçisi olacağız.”

İSİAS DAVASI

Adıyaman'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan ve 35’i Kıbrıslı Türk sporcu ve öğretmenlerden oluşan kafilenin yanı sıra toplam 72 kişiye mezar olan İsias Otel’e ilişkin dava 4-7 Ocak tarihlerinde görüşülmüş ve ara karar açıklanmıştı.

Adıyaman 3’ünün Ağır Ceza Mahkemesi’nde dört gün süren duruşmalar sonunda tutuklu olan 11 sanıktan 5’inin, Ahmet Bozkurt, Efe Bozkurt, Erdem Yıldız, Halil Bağcı ve Mehmet Fatih Bozkurt’un tutukluluk halinin devamına; adli kontrolle serbest olan 6 sanık, Bilge Açık, Hasan Aslan, Mehmet Göncüoğlu, Seda Zeren, Şule Özbek ve Ulviye Bozkurt’un durumunun da aynen devam etmesine karar verilmişti. Mahkeme kararına göre, bir sonraki duruşma 26 Nisan 2024’te yapılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar