Şenkul'dan diploma krizi üstüne dikkat çeken paylaşım: Hepimizin bu kokuşmuş düzenden beklentisi var

20 Mart 2024

Güncelleme: 20 Mart 2024

A
A

Girne Belediye Başkanı Şenkul, son diploma usulsüzlüğünü işaret ederek, toplumun uyutularak esas suçluların gizlendiğini, sorunun sandıkta kökten çözülebileceğini ancak herkesin bu kokuşmuş düzenden beklentisi olduğu için bunun olmayacağını kaydetti.

ZgotmplZ MYK Haber

Haber Merkezi

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, soruşturması devam eden diploma usulsüzlüğü ile ilgili içini döktü.

Kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "ikincil bile olmayacak" diye nitelediği bu konularla toplumun uyutulduğunu savunan Şenkul, asıl suçluların da bu tip soruşturmalarla gizlendiğini ifade etti.

Halkın ayağa kalkıp sandığa giderek sorunu kökten çözebileceğini ancak "herkesin bu kokuşmuş düzenden beklentisi olduğu" için  bunun mümkün olmadığını kaydeden Murat Şenkul, yazdıklarının "sadece hükümetler için değil, düzenin her bir köşe başını tutan ve içinde bulunulan çöküş halinin gerçek sorumluları için" geçerli olduğunun da altını çizdi.

Şenkul, paylaşımında şunları yazdı:

  • Ülke parsel parsel satılırken, devlet aygıtı resmen özel işlerin takipçisi durumuna düşürülmüşken bizler ikincil bile olmayacak derecede konularla resmen uyutuluyoruz.
  • Tıpkı Eski Roma’da işler kötü gittiği zaman köle ve başkaldıran askerlerin arenalarda gladyatör kıyafetleri içinde birbirini öldürürken duyulan heyecan ve atılan naraların bir benzeri bizim ülkemizde yaşanıyor.
  • Tek fark köle ve başkaldıran eski askerlerin yerine, bolca kullanılıp esas suçluların gizlemesi gerektiği için harcanması gereken ufak çaplı suçlular var.
  • Suçun büyüğü, küçüğü olmaz, herkes cezasını çeksin bunda hemfikiriz ama; Geçmişten günümüze milyonlarca Dolar, milyonlarca Euro, binlerce dönüm devlet arazisi gitmişken, sahte vatandaşlıklar havada uçmuşken, 300-500 dolar, bastiş, kulaklık, 5-10 bin TL maaş artışı kazanımı elde edenlerin yakayı ele vermelerinden aldığımız haz aslında tam da istenen.
  • Evet tüm suç işleyenler yakalansın, bedelini ödesin de, ülke avucumuzun içinden alınırken hepimiz buradaydık, kimin ne yaptığını sağır sultan biliyorken ayrıntılar ile uğraşmak yerine, konuyu mahkemelerde çözmeye çalışma yerine, halk ayağa kalksa, demokrasilerin en güçlü yargı organı olan seçim ile bu işi kökten temizlese daha iyi olmaz mı ?
  • Olmaz çünkü daha hepimizin bu kokuşmuş düzenden beklentisi var.
  • Neyse ben de görevim olan çöp, su gibi işlere bakayım, durduk yere kimse ile kötü olmayım 🙂
  • Üstte yazılanlar sadece hükümetler için değil, düzenin her bir köşe başını tutan ve içinde bulunduğumuz çöküş halinin gerçek sorumluları için…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar