Sendikalar KHK'ya alınmadı, eylemi bina önünde oturarak yaptılar

24 Nisan 2024

A
A

İki öğretmen sendikası, Kamu Hizmeti Komisyonu önünde, okullarda eksik olan müdür ve müdür muavini atamalarının yapılmadığı gerekçesiyle basın açıklaması yaptı. Binaya girişlerine izin verilmeyince, oturma eylemini bina önünde gerçekleştirdi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile KHK’nın, atama ve nakilleri yapmaması gerekçesiyle yapılan eylemde, sendikacıların KHK binasına girmesine izin verilmedi. Bunun üzerine oturma eylemi KHK önünde gerçekleştirildi.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş burada yaptığı konuşmada, “Hapishaneler, hastaneler ve mahkemeler gibi okullar da çok kalabalık” diyerek, nüfusun bilinmediğini, okullara her gün yeni kayıt alındığını dile getirdi ve öğretmenlerin artık tükenme noktasında olduğunu savundu.

Müdür ve müdür muavini eksikliklerinin hala tamamlanmadığını dile getiren Maviş, gecikmiş bir sınav duyurusu ve mart ayında yapılan sınava rağmen atamaların hala yapılmadığını belirtti.

Maviş, bağımsız kurumların önüne gelip eylem yapmak zorunda kaldıkları için utandıklarını dile getirerek, KHK’nın tarafsız bir kurum olması gerektiğine de vurgu yaptı.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem ise “KHK’nın yaptığı uygulamaları ve eğitimin gözden çıkarılmasını kabul etmiyoruz” diyerek, eğitimin siyasete alet edildiğini, kadroların boş olmasının kimsenin umurunda olmadığını söyledi.

Okullardaki kadro eksikliklerine işaret eden Eylem, bu eksiklikler nedeniyle nakillerde de sorun yaşandığını aktararak, atamaların ivedilikle yapılmasının önemine işaret etti.

POLİS KHK BİNASINA GİRMELERİNE İZİN VERMEDİ

Daha sonra sendikacılar oturma eylemini gerçekleştirmek üzere KHK binasına girmeye çalıştı ancak polisler girişlerine izin vermedi.

Sendikacılar, KHK’nın bir kamu binası olduğunu ve içeri girmek için izin almaya ihtiyaçları olmadığını söyledi. Ancak eylemcilerin binaya girişine izin verilmedi, bu nedenle oturma eylemi KHK binasının önünde yapıldı.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar