Sendika, elektrik zammının iptalini istedi

3 Mart 2024

Güncelleme: 3 Mart 2024

A
A

EL-SEN, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu yönetiminin halka yanlışlarının bedelini ödetmeye çalıştığını belirterek, yapılan elektrik zammının geri alınması çağrısında bulundu.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), Genel Başkanı Ahmet Tuğcu, son hesaplamalarda üretim maliyetlerinin yüzde 30 arttığının tespit edilmesi üzerine Kıb-Tek'in bu açığı kapatmak adına satış ücretlerine zam yaptığını açıkladı. 1 Mart itibarıyla bu artışın yüzde 15'inin halkın faturalarına, geriye kalan yüzde 15'in ise devlet faturalarına yansıtılacağını belirtti. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) yönetiminin halka yanlışlarının bedelini ödetmeye çalıştığını belirterek, yapılan elektrik zammının geri alınması çağrısında bulundu.

Tuğcu, EL-SEN'in geçen bir yıldır yaptığı uyarıların ve eylemlerin haklılığının bu zamlarla ortaya çıktığını ifade etti. AKSA ile 2023 Ağustos ayında imzalanan Kalecik-III Sözleşmesi'nin bu zamların ana nedenlerinden biri olduğunu savundu.

Kıb-Tek'in, enerjiyi daha yüksek bir maliyetle satın almasının nedenlerini sorgulayan Tuğcu, bu maliyet fazlalığının halktan tahsil edilmeye çalışıldığını öne sürdü. Ayrıca, Kıb-Tek'in elindeki kaynakları doğru kullanmaması, yüksek faizli krediler alması ve ekonomik üretim yapılabilen santrallerin ötelenmesinin sonucu olarak yüksek maliyetli dizel mobil santrallerin sisteme dahil edilmesinin, üretim maliyetlerindeki artışın önemli sebeplerinden biri olduğunu belirtti.

Tuğcu, Kıb-Tek'in halka yansıtmayı planladığı zammın büyük bir adaletsizlik olduğunu vurgulayarak, kurumun bu zammı derhal geri alması gerektiğini ve maliyetin devlet tarafından karşılanması gerektiğini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar