Seçimlerde oy kullanmak isteyen TC vatandaşları adres değişikliği için elçiliğe akın ediyor

9 Mart 2023

Güncelleme: 9 Mart 2023

A
A

Türkiye'de yapılacak milletvekilliği genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmak isteyen KKTC'de yaşayan TC vatandaşları, adres değişikliği için Lefkoşa Büyükelçiliği ile Gazimağusa Başkonsolosluğu'na akın ediyor.

ZgotmplZ MYK Haber

Türkiye'de 14 Mayıs tarihinde yapılması öngörülen 2023 Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için geri sayım sürerken, KKTC'de oy kullanmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti (TC) vatandaşları adres değişikliği için Türkiye'nin Lefkoşa ve Gazimağusa'da bulunan misyonlarına koştu.

Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne yazılmak isteyen öğrenciler başta olmak KKTC'de ikamet eden TC vatandaşları, Lefkoşa Büyükelçiliği ile Gazimağusa Başkonsolosluğu'na giderek, adres beyanında bulunuyor.

Özellikle Lefkoşa Büyükelçiliği önü günlerdir yoğun bir kalabalığa sahne oluyor.

Adres beyanı için çok sayıda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencinin sabah saatlerinden itibaren Lefkoşa Büyükelçiliği önüne geldiği görüldü.

Tek tek beyan başvurusu alma imkanı kalmayan elçilik görevlileri ise bina dışında boş kağıtlar dağıtarak, başvuruları kapı önünden toplu alıyor.

MYK Haber'in konuyla ilgili sorularına yanıt veren elçilik çalışanları, tüm beyanların toplandıktan sonra toplu olarak sisteme girildiğini ve vatandaşların değişiklikleri e-devlet üzerinden kontrol edebileceklerini kaydetti.

MYK Haber'e Lefke'den geldiklerini anlatan bir grup TC vatandaşı öğrenci, oy kullanma konusunda çevrelerinde büyük bir duyarlılık olduğunu söyledi.

Bazı öğrenciler adres beyanı için son tarihin 10 Mart olduğunun konuşulduğunu bu nedenle bu süre dolmadan elçiliğe geldiklerini belirtti.

2023 Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde seçim takvimi ve seçmen listelerinin askı süreci içinde ikametgâh adresi değiştirebilmek mümkün.

Türkiye Yüksek Seçim Kurulu henüz seçim takvimini açıklamadı.

Ardından askıya çıkacak seçmen listeleri yaklaşık iki hafta kadar askıda kalacak.

Bu nedenle adres değişikliği yapmak için hala vakit var.

Elçilik görevlileri, adres beyan formalarını kapı önünden alıyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem deprem öncesi hem de 1 Mart'taki partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda seçimin 14 Mayıs'ta yapılacağına işaret etmiş, muhalefetten bir itiraz gelmemişti.

Erdoğan 6 Mart'ta gerçekleşen kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada da, "10 Mart Cuma günü anayasanın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının ertesi gün Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla süreci başlatıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Cumhur İttifakı'nın adayı olarak 2018 seçimlerini kazanan Erdoğan'ın bu seçim için adaylık durumu henüz net değil. 

Millet İttifakı ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar