Seçim mi? Yeni hükümet mi? Resim netleşiyor...

5 Mayıs 2022

Güncelleme: 5 Mayıs 2022

A
A

Hükümetin istifası ve yaşanan siyasi gelişmeler bugün CTP-UBP-HP tarafından üst düzey bir toplantıda masaya yatırılacak. HP Genel Başkanı Özersay, üç parti arasında dün telefon trafiği yaşandığı açıkladı....

ZgotmplZ

Hükümetin istifası ve yaşanan siyasi gelişmeler bugün Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile Halkın Partisi (HP)’nin bugün bir araya geleceği bildirildi.

3 partinin başkan ve genel sekreterlerinin Meclis’te bir araya geleceği belirtilirken, HP Genel Başkanı Kudret Özersay bu sabah çıktığı Gündem Kıbrıs TV’de toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

“DEMOKRATİK TEAMÜLLERE AYKIRI BİR ŞEY YAPILMASINI İSTEMİYORUZ”

Özersay, “UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, HP Genel Başkanı olarak ben ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman arasında dün bir telefon trafiği yaşandı. Makul bir tarihte ülke seçime götürülebilir mi? Bir toplumsal mutabakat hükümeti kurulabilir mi? Yönünde görüşmeler yapıldı. Bizim açımızdan önemli olan, bizim içinde yer almamıza gerek olmasa da gerçekten toplumda geniş bir kesimi temsil edecek bir toplumsal mutabakat hükümeti ve ülkeyi seçime getirecek bir yapı şarttır.

UBP içindeki kavgalar hepimizin gözü önünde cereyan ediyor. Bunları aşabilmek için acaba böyle bir ihtimal olabilir mi diye baktığımıza, bu normal şartlarda tercih edebileceğimiz bir durum değil. Ancak demokratik teamüllere aykırı bir şey yapılmasını istemiyoruz” dedi.

“RESİM NETLEŞECEK”

Özersay ayrıca bu süreçte üç partinin daha önce de görüştüğüne dikkat çekerek bugün yeniden bir araya gelineceğini ve daha net resmin bugün görüleceğini söyledi.

Bayramdan önce hükümetin küçük ortakları DP ile YDP hükümetten çekilme kararı almış, UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu da hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı’na sunmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar