Sandıklar açıldı, oylar sayılıyor

31 Mart 2024

Güncelleme: 31 Mart 2024

A
A

Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme işlemi saat 17.00 itibarıyla Türkiye genelinde sona erdi. Sandıklar kapandı, oy sayımı başladı. Önce belediye başkanlığı pusulaları sayılacak.

ZgotmplZ

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gitti.

34 siyasi partinin katıldığı seçimde, 61 milyon 441 bin 882 seçmen oy kullandı.

32 İLDE 16.00'DA KAPANDI

Doğu'daki 32 ilde oy kullanma işlemi saat 07.00'de başladı.

Bu illerde yaşayan vatandaşlar saat 16'ya kadar oylarını kullandı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy verme işlemi saat 07.00'de başladı.

TÜRKİYE GENELİNDE SONA ERDİ

Bu illerde oy verme işlemleri saat 16.00'da tamamlandı.

Diğer illerde oy verme saatleri 08.00-17.00 arasında gerçekleşti.

ÜLKE GENELİNDE, 206 BİN 845 SANDIK KURULDU

Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu, 34 siyasi partinin adayının yarıştığı seçimlerde, ülke genelinde, 206 bin 845 sandık kuruldu, yaklaşık bin de seyyar sandık oluşturuldu.

81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği seçimlerde, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği seçimleri de yapıldı.

YSK BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

32 ilde oy verme işleminin tamamlanmasının ardından YSK Başkanı Ahmet Yener'den ilk açıklama geldi.

"YAYIN YASAKLARIYLA İLGİLİ KARAR VERECEĞİZ"

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

32 ilde oy verme işlemi tamamlandı, oy sayımı başladı. Saat 17'de tüm oy sayım işlemleriyle ilgili bilgi vereceğiz. Daha sonra yayın yasaklarıyla ilgili kurulumuz karar verecek. Saat 21'de ilan edilen yayın yasaklarıyla ilgili seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yapılmamasını rica ediyoruz.

ÖNCE BELEDİYE BAŞKANLIĞI PUSULALARI SAYILACAK

81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği seçimlerde, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği seçimleri de yapıldı.

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık, diğer illerde, sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Radyolar ve her türlü yayın organlarınca saat 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak, bu yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.

Bütün yayınlar, saat 21.00'den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde daha önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

ERDOĞAN SANDIKLARA SAHİP ÇIKMAYA DAVET ETTİ

Oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Kıymetli yol ve dava arkadaşlarım… Saat 17.00 itibarıyla tüm yurtta oy verme işlemi sona erdi. Şimdi sandıklara, oylara sahip çıkma vakti. Son oy sayılana ve sonuçlar kesinleşinceye kadar tüm kardeşlerimden görevli oldukları sandıkların başından ayrılmamasını, milletin iradesine sonuna kadar sahip çıkmasını önemle rica ediyorum…''

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar