Şampiyon Melekler'in aileleri ülkeye dönüyor

27 Nisan 2024

A
A

Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki İsias davasının dün yapılan ikinci duruşmasına katılan aileler, bugün ülkeye dönüyor.

ZgotmplZ

Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görüşülen İsias Otel davası ardından Şampiyon Meleklerin aileleri bugün yurda dönüyor.

Heyet İstanbul üzerinden bugün akşam saatlerinde KKTC’ye gelecek.

İsias Otel davasının ikinci duruşması dün Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülmüş ve mahkemede ara kararlar alınmıştı.

Mahkemenin aldığı ara karara göre; tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız’ın tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz yargılanan 8 sanığın adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasına ayrıca; Gazi Üniversitesi dışında mümkünse teknik bir üniversiteden yeniden bilirkişi raporu talep edilmesine karar verilmişti. Mahkeme, bir sonraki duruşma tarihini de 12 Haziran saat 10.00 olarak belirledi.

İSİAS DAVA SÜRECİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman’da bulunan Grand İsias Otel’de 35'i Gazimağusa Türk Maarif Koleji voleybol takımındaki Kıbrıslı Türk öğrenciler, öğretmenler ve ailelerden olmak üzere toplam 72 kişi hayatını kaybetmişti.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianamede şüphelilerin “bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar cezalandırılmalarını talep etmişti.

3 Ocak'’da görülen duruşmada mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt, Efe Bozkurt, statik proje müellifi Halil Bağcı ve fenni mesul ve statik proje müellifi Erdem Yıldız’ın tutukluluklarının devamına; tutuksuz yargılanan Bilge Açık, Seda Bozkurt Zeren, Şule Bozkurt Özbek, Ulviye Bozkurt, Hasan Aslan, Mehmet Göncüoğlu’nun ise adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanmalarının devamına karar vermişti.

Davanın ikinci duruşması 26 Nisan 2024 Cuma günü saat 09.00’da yapılmasına karar vermişti.

İKİ KİŞİ TAHLİYE EDİLMİŞTİ

29 Mart'ta Mahkeme, yapılan tutukluluk incelemesinde otelin sahibi Ahmet Bozkurt’un oğlu Efe Bozkurt ve Halil Bağcı’nın, yurt dışı yasağı ile adli kontrol şartlarıyla tahliyesine karar vermişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar