Sahte reçeteden yargılanan meslektaşlarına sahip çıktılar: Hak etmedik, başımız dik!

14 Mayıs 2024

Güncelleme: 15 Mayıs 2024

A
A

Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, sahte reçete soruşması nedeniyle tutuklanan 66 eczacı ve 17 hekimin teminata bağlanarak yargılandığını vurguladı. Öksüz, "Kalbimiz kırık ama başımız dik... Yaşadığımız ithamların hiçbirini hak etmedik" dedi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KTEB) 14 Mayıs Eczacılık Günü nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Birlik binasında yer alan toplantıda, Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

KTEB Başkanı Umut Öksüz, 14 Mayıs Eczacılık Günü dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu:

Eczacıların yaşadıkları ithamları hak etmediklerini vurgulayan Öksüz, eczacıların ciddi psikolojik baskı altında olduğunu belirtti.

"Yargının vereceği karara hepimizin boynu kıldan incedir" diyerek, sahte reçete soruşturmasının sağlıklı bir şekilde tamamlanmasını ve davaların bir an önce sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

Bugüne kadar 66 eczacı ve 17 hekimin sorgulama kapsamında teminata bağlandığını aktardı.

Öksüz, bilimsel eczacılığın 185. yılı olduğunu belirtti.

Birliğin 465 üyesi bulunduğunu ve bu üyelerden 364'ünün eczanesi olduğunu ifade etti.

72 ecza deposuyla ülke sağlık sistemine aktif katkı sağladıklarını söyledi.

Eczacıların ilaç tedavisine ait problemleri tespit ettiğini, önlediğini ve çözdüğünü belirtti.

Akılcı ilaç kullanımını sağlayarak ilaç israfını önlediklerini dile getirdi.

Eczacıların hasta ve hasta yakınlarına ilaç danışmanlığı sağladığını ve hasta takibi yaptığını belirtti.

Eczacıların kararlarında hata yapma lüksü olmadığını ve hasta odaklı, çözüm odaklı diyaloğu sağladıklarını vurguladı.

Eczacıların değişen ve gelişen dünyayı takip etmek zorunda olduğunu söyledi.

Yeni ilaçların araştırılması ve bilimsel kanıtlara dayanan tabanın etkin şekilde kullanılmasını sağladıklarını ifade etti.

Pandemi döneminde eczacıların canı pahasına hizmet verdiğini hatırlattı.

O dönemde vatandaşların eczacıları alkışlarla teşekkür ettiğini söyledi.

Masumiyet karinesinin yok sayıldığı bir sektör olduklarını belirten Öksüz, "Çok üzgünüz. Gönül isterdi ki ülkemizde de masumiyet karinesi herkes için geçerli olsun" dedi.

"Kalbimiz kırık ama başımız dik... Yaşadığımız ithamların hiçbirini hak etmedik" diyerek eczacıların yaşadıkları zorlukları ifade etti.

Eczacıların birçok hesabının bloke olduğunu, kimlik ve pasaportlarının olmadığını, yurt dışı yasakları bulunduğunu ve her hafta ispatı vücut yapmaları gerektiğini söyledi.

ECZACILIK GÜNÜ KUTLAMALARI

14 Mayıs Eczacılık Günü’nü buruk bir şekilde kutladıklarını belirtti.

Reklam panolarında duygularını yansıttıklarını ve sosyal medyada beyaz önlükleriyle eczanelerinin önünde çekilen fotoğrafları paylaştıklarını söyledi.

Afişlerde “Bugün 14 Mayıs mesleki onuru ayaklar altına alınan biz eczacıların günü... 14 Mayıs Eczacılık Günü kutlu olsun” yazdığını ifade etti.

YARGININ KARARI

"Vakti geldiğinde her şey söylenecektir. Yargının kararı belki de bizim bir şey söylemimize gerek bırakmayacaktır" diyerek, yargı sürecinin sonucunu beklediklerini belirtti.

Öksüz, eczacılar olarak yaşadıkları ithamların ve psikolojik baskının altını çizerek, sektörün önemli rolünü ve katkılarını vurguladı. Eczacıların karşı karşıya kaldığı zorluklara rağmen mesleki onurlarını koruyarak hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar