Sahte diploma alan ve ona diploma hazırlayan zanlıların davası görüldü

Kamalı Haber, 14 Mart 2024

Güncelleme: 14 Mart 2024

A
A

Sahte diploma ile okula kaydolup öğrenci izni alan zanlı cezaevine gönderilirken, ona diploma hazırlayıp okula öğrenci kaydeden zanlı teminata bağlandı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Cyprus Massachussetts Center Of Innovation isimli eğitim merkezine sahte lise diploması vererek, öğrenci izni alan  Z.S.A. ile kayıt işlemlerini yaptıran K.M. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlıların sahte olarak düzenlenmiş Pakistan lise diplomasını Lefkoşa’da faaliyet gösteren Cyprus Massachussetts Center Of Innovation isimli eğitim merkezine vererek, tedavüle sürüp sahtekarlıkla öğrenci kaydı temin ettiklerini söyledi.

TELEFONLARINDA DİPLOMA VE PASAPORT FOTOĞRAFLARI BULUNDU

Okul adına yapılmış 359 adet kaydın akıbetinin ve yasallık durumlarının araştırılması için İçişleri Muhaceret Dairesi ve Millî Eğitim Bakanlığına yazılar yazıldığını açıklayan polis, zanlılardan alınan cep telefonları içerisinde birçok diploma ve pasaport resimleri mevcut olduğunu, telefonların DATA İnceleme Şubesine gönderileceğini ifade etti.

Polis, Z.S.A.'nın her ne kadar öğrenci izni bulunsa da bahse konu izni sahtekarlıkla temin ettiği için Muhaceret Dairesi’nin Milli Eğitim Bakanlığından alınacak yazı ışığında zanlının izninin iptal edileceğini, zanlının serbest kalması halinde yasadışı yollardan KKTC haricine de çıkabileceğini ifade ederek, cezaevine gönderilmesini, K.M.'nin de Avrupa doktora eğitiminin halen devam etmekte olduğunu ve yasal statüsü bulunduğunu ifade ederek, uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

BİRİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ DİĞERİ TEMİNATA BAĞLANDI

Mahkeme, Z.S.A.'ya 3 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine, K.M.'nin ise yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, haftada bir gün ıspat-ı vücut yapmasına, 200 bin TL nakit teminat yatırmasına ve bir kefilin 400 bin TL tutarında kefalet senedi imzalamasına karar verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar