Rusya'dan, yardım bekleyen halkı bombalayan İsrail'e karşı ''birleşin'' çağrısı

29 Şubat 2024

Güncelleme: 1 Mart 2024

A
A

İsrail'in, Gazze'de gıda yardımı almak için bekleyen Filistinlilere düzenlediği saldırıda yüzden fazla kişi hayatını kaybetti.  Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Hamas ve El Fetih'e ''birleşin'' çağrısı geldi.

ZgotmplZ

İsrail'in Gazze'ye yönelik 146 gündür devam ettirdiği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 30 bini aştı. Yaralananların sayısı ise 70 bin 457'ye yükseldi.

İsrail'in, Gazze'de gıda yardımı almak için bekleyen Filistinlilere düzenlediği saldırıda en az 104 kişi hayatını kaybetti. 

Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırıda en az 280 kişinin de yaralandığı bildirildi. 

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kudra, İsrail'in saldırısının Gazze'nin batısında, yerleşim bölgesinin kuzey kesiminde yer alan el Nabusi Kavşağı'nda meydana geldiğini duyurdu. 

LAVROV'DAN HAMAS VE EL FETİH'E ÇAĞRI: FİLİSTİN HALKININ İYİLİĞİ İÇİN BİRLEŞİK HÜKÜMET KURUN

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Hamas ve El Fetih'e aralarındaki farklılıkları bir kenara bırakarak Filistin halkının iyiliği için birleşme çağrısında bulundu.

Moskova'da birleşik bir hükümet kurulması için yapılan görüşmeler Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye'nin görevinden istifa etmesinden kısa süre sonra gerçekleşiyor.

Filistinli heyetlere hitap eden Lavrov, Moskova müzakerelerinin teknokrat bir hükümeti destekleme ihtiyacı konusunda "tüm gruplar arasında karşılıklı anlayış" ile sonuçlanacağını umduğunu söyledi.

Moskova'nın uzun zamandır İsrail ve Filistin Yönetimi arasında "doğrudan görüşmeleri" savunduğunu söyleyen Rus Dışişleri Bakanı, bununla birlikte "kontrolleri dışındaki nedenlerden dolayı" bu görüşmelerin gerçekleşmediğini söyledi.

''KENDİ İÇİNDE BÖLÜNMÜŞ BİR EV AYAKTA KALAMAZ''

Rus bakan konuşmasına şöyle devam etti: 

"Bu müzakerelerin ertelenmesinin bahanelerinden biri Filistin saflarında birliğin olmaması. Zira diğer taraf, Filistinliler adına kimin konuştuğunun bilinmediği bir ortamda müzakere yapmanın imkansız olduğunu savunuyor. İsa Peygamber Filistin'de doğdu. Onun sözlerinden biri şudur: 'Kendi içinde bölünmüş bir ev ayakta kalamaz'. Hz. İsa hem Müslümanlar hem de Hıristiyanlar tarafından onurlandırılır. Bence bu söz Filistin birliğini yeniden tesis etmenin zorluğunu yansıtıyor. Bu Filistinlilerin kendilerinden başka kimseye bağlı değildir."

Lavrov, Rusya Dışişleri Bakanlığı ve Rus Orta Doğu uzmanlarının heyetlere  yardımcı olmak ve danışmanlık vermek üzere hazır bulunduğunu da sözlerine ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar