Rumlar görüşmeye kendi şartlarında hazır

12 Nisan 2024

A
A

Rum Dışişleri Bakanı Kombos, Hristodulidis’in bugün bile Guterres ve Tatar ile görüşmeye hazır olduğunu ancak egemen eşitlik veya eşit koşulları içeren bir prosedürün çözüm için müzakere edilmeyeceğini söyledi.

ZgotmplZ
Hristodulidis-Ersin Tatar

Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Konstandinos Kombos, BM Genel Sekreteri’nin kişisel danışmanı Maria Angela Holguin’in adaya yapacağı ziyaretten beklentilerini anlattı ve Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre Kombos, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in bugün bile Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Holguin’in adaya, BM Güvenlik Konseyi'nin belirlediği çerçevede nasıl ilerleyebileceklerini duymak için geleceğini kaydeden Konstandinos Kombos, özlü müzakerelere devam etme iradelerine bağlı olduklarını; ancak Türk tarafından hala daha hiç de yapıcı olmayan sözler duyduklarını öne sürdü.

Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Konstandinos Kombos, herşeye rağmen, uluslararası meşruiyetin koyduğu ve talep ettiği çerçevede, ellerindeki tüm imkanları kullanacaklarını söyledi.

EGEMEN EŞİTLİK GÜNDEM DIŞI

Habere göre Kombos, Rum tarafının Kıbrıs sorununu egemen eşitlik veya eşit koşullarda çözecek bir prosedüre girmesini isteyen herhangi bir Rum bulunduğunu düşünmediğini kaydetti.

Konstandinos Kombos, böyle bir çözüm zemini için yapılacak müzakerelerin sonucunun daha başlamadan belli olduğunu ve gerek ülke, gerekse tüm Kıbrıslılar açısından yıkıcı sonuçlar doğuracağını belirtti.

Kıbrıs Türk tarafının, liderlerin sosyal içerikli görüşmesi için bile önkoşullar koyduğunu öne süren Konstandinos Kombos, kendilerinin saklayacak bir şeyi olmadığını ve özlü müzakerelere gidecek yol için yöntem bulmaya çalıştıklarını ifade etti.

ESAS ARZU İKİ TOPLUMLU VE İKİ BÖLGELİ FEDERASYON

Kombos, esas arzularının siyasi eşitlik çerçevesindeki iki toplumlu ve iki bölgeli federasyon çözümü olduğunun altını çizerek, orta yol mantığının çıkmazın aşılması mantığı olamayacağını vurguladı.

Gazete, Holguin’in adaya mayıs ayında geleceğini ve gelmeden önce, bazı Avrupa başkentlerinde (Berlin ve Brüksel) temaslarda bulunacağını yazdı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar