Rumlar atağa geçti: Aliyev'in KKTC davetini iptal etmek için AB kartı kullanılacak

22 Şubat 2024

A
A

Rum yönetimi, KKTC'nin Şuşa'daki TDT toplantısına katılımını engellemek için Brüksel nezdinde girişimlere başlıyor.

ZgotmplZ AA

Rum Yönetimi'nin, Şuşa’da temmuz ayında da yapılması planlanan Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Toplantısı’na Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın davet edilmesi üzerine harekete geçtiği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi “Bakü’ye Yönelik AB Üzerinden Hamleler” başlıklı haberinde, Rum Yönetimi’nin hamlelerinin, tüm durumu tek etkilemesi mümkün görünen Avrupa Birliği’ne yönelik olacağını yazdı.

Gazete, KKTC’nin uluslararası tanınmayı sağlamak için Azerbaycan unsuruna çok fazla yatırım yaptığını da belirtti.

Gazete, gerek Bakü, gerekse Azerilerin dış politikasını büyük ölçüde etkileyen Türkiye’nin, uluslararası ve Avrupa düzeyindeki yan etkilerinden kaçınmak için hamlelere özen gösterdiğini yazdı.

KKTC’nin siyasi açıdan yükseltilmesini hedefleyen Azerbaycan’ın hamlelerinin geçmişte önlendiğini yazan gazete, Güney Kıbrıs’ın bu çabadaki "güçlü kartının", Bakü için çok önemli bir ekonomik ortağı teşkil eden Avrupa Birliği olduğunu belirtti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 19 Şubat'ta Ankara'da yaptıkları görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, TDT Gayriresmi Zirve Toplantısı'nın temmuz ayında düzenleneceğini hatırlatarak, "Şuşa'da yapılacak zirvede KKTC Cumhurbaşkanı da benim davetimle yer alacaktır. Bu, Türk halklarının birliğine ivme kazandıracaktır." ifadelerini kullanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar