Rumlar AB fonlarıyla Yeşil Hat'a 300 polis yerleştirecek

16 Nisan 2022

Güncelleme: 16 Nisan 2022

A
A

Rum yönetimi, "mültecilere karşı" Yeşil Hat üzerinde bu kez 300 kişilik polis birimi kurma kararı aldı.

ZgotmplZ

Güney Kıbrıs, Yeşil Hat'ta görev yapacak 300 kişiden oluşan özel kolluk kuvveti kurmaya karar verdi.

Gerekçe ise “KKTC’den mülteci akışını durdurmak.”

Rumlar aynı gerekçeyle geçtiğimiz yıl Yeşil Hat’tın bazı yerlerine dikenli teller döşemişti.

Ağustos ayında da elektronik gözlem sistemi devreye alınacak. İsrail’den teslim alınacak sistemin 27 milyon 500 bin euroya (435 milyon TL) mal olacağı açıklanmıştı.

Rum İçişleri Bakanı Nikos Nuris’in önerisini kabul eden Rum Bakanlar Kurulu, yeni birimin maliyetini AB fonlarından karşılayacak.

Fileleftheros’un haberine göre, 300 özel polisten oluşacak özel polis birimi, sınır boyunda gözlem görevi yapacak.  İşe alımları ve eğitimleri “ekspres” prosedürle gerçekleştirilecek bu kişiler hemen göreve başlatılacak. 4 vardiya şeklinde çalışacak birim personelin görevi karadan mülteci akışını önlemek olacak. 

Nuris’in kısa süre önce Avrupa ülkelerine giderek, Yeşil Hat’tın kurulacak özel bir birim tarafından gözetlenmesi önerisini sunduğu ve yeni kurulacak birim için finansman sözü aldığı da kaydedildi. 

180 kilometrelik Yeşil Hat, 1974'ten bu yana Ada'yı doğudan batıya bölüyor. Yeşil Hat’tın büyük bir kısmı, Mart 1964'ten bu yana Ada'da bulunan Birleşmiş Milletler Kıbrıs Barış Gücü'nün kontrolünde bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar