Rum tarafı ayakta: ''Kıbrıs Türk askeri ara bölgeye kamera taktı'' iddiası

27 Kasım 2023

Güncelleme: 28 Kasım 2023

A
A

Kıbrıs Türk askerlerinin Lefkoşa'daki Ay Demet geçiş kapısı yakınındaki tampon bölgede inşaat halindeki bir binaya kamera yerleştirdiği öne sürüldü. BM Barış Gücü, durumun kontrol altında olduğunu açıkladı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Rum Yönetimi, akşam saatlerinde Kıbrıs Türk askerlerinin Lefkoşa'daki Ay Demet geçiş kapısı yakınındaki tampon bölgede, inşaat halindeki bir binaya kamera yerleştirdiğini duyurdu.

Kıbrıs Rum Haber Ajansı'nın (KHA) haberine göre, Kıbrıs Türk askerleri Pazartesi günü saat 16.00 sıralarında Aydemet yakınlarında bulunan boş bir binanın tepesine dönen bir kamera ve anten yerleştirdi.

KHA'ya konuşan hükümet sözcüsü Konstantinos Letymbiotis, olayı ''tampon bölge kurallarının ciddi bir ihlali" olarak nitelendirdi.

Ayrıca, Kıbrıs Türk kuvvetlerinin kamera kurulumunu desteklemek için boş binaya elektrik verdiğini de sözlerine ekledi.

Kıbrıs'taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (Unficyp), sözcüsü Aleem Siddique'in durumun kontrol altında olduğunu açıkladı.

Siddique, "Gerginliği önlemek ve statükonun korunmasını sağlamak için Kıbrıs Türk tarafıyla işbirliği yapıyoruz" dedi.

Rum medyası Cyprus Mail ise (Kıbrıs Postası)  KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'nın ''tampon bölgede yapılan herhangi bir çalışmadan haberi olmadığını'' söylediğini, ''Henüz hiçbir şey başlamadı. İnsanların daha hızlı geçiş yapabilmesi için Aydemet geçiş noktasında kapasiteyi artırmaya hazır bir projemiz var'' açıklamasını yaptığını haberleştirdi.

İddialarla ilgili KKTC tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Ara bölgede, Birleşmiş Milletler'in yetki alanına girdiğinden dolayı inşaat çalışmaları tek taraflı olarak yapılamıyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar