Rum savcıdan Akan Kürşat davası eleştirilerine tepki: Mahkemede ne söylendiğini okusunlar

2 Mart 2024

Güncelleme: 2 Mart 2024

A
A

Rum Mahkemesi'nin, avukat Akan Kürşat’a beraat kararı vermesine yapılan eleştiriye Rum Başşavcı tepki göstererek, mahkemeye sunulan beyanın yeterince açık olduğunu belirtti.

ZgotmplZ

Lefkoşa (Rum) Kaza Mahkemesi'nin, avukat Akan Kürşat’ın KKTC’de Rum mallarının satışına ilişkin bir suç işlediğine ilişkin herhangi bir delilin bulunmaması nedeniyle beraat kararı vermesi, Güney'de farklı çevrelerce eleştiri konusu oldu.

Güney Kıbrıs'ta Mahkeme'nin, iddia makamının tek tanığının ölmesi üzerine Kıbrıslı Türk Avukat Akan Kürşat hakkındaki cezai kovuşturmayı erteleme kararına Rum tarafından gelen tepkilere son noktayı Rum Başsavcı Yorgos Savvidis koydu.

Rum basınından Alithia gazetesinin “Başsavcı Bitiş Düdüğünü Çaldı” başlıklı haberine göre Savvidis, Hukuk Dairesi’nin mahkemeye sunduğu beyanın son derece açık ve aydınlatıcı olduğuna işaret etti.

SAVCININ "EN AZINDAN OKUYUN" TEPKİSİ

Hukuk Dairesinin mevcut ifadeleri değerlendirdiğini ve cezai kovuşturmanın ertelenmesi kararını gündeme getiren sebepleri Lefkoşa (Rum) Kaza Mahkemesine detaylı olarak beyan ettiğini söyleyen Savvidis, “Mahkemeye sunulan beyanın son derece açık ve aydınlatıcı olduğunu düşünüyorum. Hukuk Dairesinin bu davadaki uygulama şeklini eleştirenlerin, en azından Mahkemede ne söylendiğini okumasını öneririm.” dedi.

KOMBOS: YAKLAŞIMIMIZI ETKİLEMEZ 

Politis ise konuya ilişkin haberinde, Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos’un, Hukuk Dairesinin gerekçeli açıklamasının, kararın sebeplerini açıkça ortaya koyduğuna işaret ettiğine ve “Karar gelecekte yapacağımız icraatları etkilemez” ifadesine yer verdi.

DİMİTRİU: TEK YOL KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ

DİSİ ve Meclis Başkanı Annita Dimitriu ise Kürşat hakkındaki mahkeme kararını kendilerinin değil adaletin hükmü olduğunu söyledi. Dimitriu, meselenin siyasi boyutuna değinirken “Tek yol Kıbrıs sorununun çözümü” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar