Rum polisi seri tutuklamalara başladı

29 Nisan 2024

Güncelleme: 30 Nisan 2024

A
A

Güney Kıbrıs'ta 23 Nisan'da gerçekleşen cinayet girişimiyle ilgili olarak, 34 yaşındaki bir kişinin motosikletiyle seyir halindeyken silahlı saldırıya uğraması sonucu ağır yaralanmasının ardından, polis tarafından on kişi tutuklandı.

ZgotmplZ

Güney Lefkoşa'da 23 Nisan'da gerçekleşen cinayet girişimiyle ilgili olarak, Dimitri Androniku adlı 34 yaşındaki bir kişinin motosikletiyle seyir halindeyken silahlı saldırıya uğraması sonucu ağır yaralanmasının ardından, polis tarafından on kişinin tutuklandığı bildirildi.

Rum medyası, mafya hesaplaşması olarak nitelendirilen olayla ilgili olarak tetikçi ve azmettirici dahil olmak üzere on kişinin yakalandığını belirtti. Rum polisinin yürüttüğü araştırmalar sonucunda, ölüm emrinin, şu anda tutuklu olan 45 yaşındaki bir kişi tarafından verildiği ve 25 yaşındaki Arap kökenli bir diğer kişinin ise tetiği çeken kişi olduğuna inandığı kaydedildi.

Tetikçi olduğuna inanılan kişinin cumartesi günü yapılan polis baskınıyla evinde yakalandığı ve yapılan aramada 8 bin 300 euro ele geçirildiği ifade edildi. Söz konusu şahsın cumartesi günü mahkemeye çıkarıldığı ve tutuklandığı belirtildi. Rum polisinin ilk gözaltı operasyonunda 9 kişinin yakalandığı ve bunlardan 6'sının tutuklandığı, diğerlerinin ise serbest bırakıldığı açıklandı.

Cinayet girişiminde ağır yaralanan Dimitri Androniku'nun tedavisinin yoğun bakımda devam ettiği bilgisi verildi. Bu gelişmeler, bölgedeki mafya çatışmalarının ve güvenlik endişelerinin artışını gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar