Rum mahkemesinden tarihi karar: İngiliz aileye tazminat

19 Kasım 2023

Güncelleme: 20 Kasım 2023

A
A

Uzun bir hukuk mücadelesi sonrasında Rum mahkemesi, Baf bölgesindeki bir evin çökme tehlikesi nedeniyle İngiliz aileye tazminat ödemeye karar verdi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Baf bölgesindeki bir evin çökme tehlikesi nedeniyle Rum mahkemesi tazminat ödemeye karar verdi.

Baf bölge mahkemesinden alınan bu tarihi karar, yetkililerin, Baf bölgesinde bulunan Armou köyünün geliştirmesi kapsamında, satın aldığı evlerin neredeyse çökmesine yol açan inşaat düzenlemelerini denetleme ve kontrol etme görevini yerine getirmemeleri nedeniyle, bir İngiliz ev sahibine tazminat ödemelerine hükmetmesi bakımından önemli.

İngiliz çift Simon ve Jen Phillips'in avukatı Savvas Savvides'e göre, bu karar, Limnes ve Pissouri gibi diğer sorunlu emlak geliştirmeleri için emsal teşkil edebilir.

Armou'daki sorunlar, 2011'de ağır yağmurların neden olduğu çökme sonucunda ortaya çıktı.

Mahkeme, Armou'daki durumda devletin ve yetkililerin gözetim görevlerini yerine getirme konusundaki sorumluluklarını açıkça belirtti. Savvides, bu kararın, benzer durumdaki diğer ev sahiplerine yardımcı olabileceğini ifade etti. Ancak, her durumun farklı olduğunu ve tüm gerçeklere sahip olmadan yorum yapılamayacağını vurguladı.

Mahkeme, Baf ilçe yönetimi ve şehir planlama departmanının davacılara karşı görevlerini yerine getirme konusunda ihmallerde bulunduğuna hükmetti. Avukat Savvides, bu kararın, yapı faaliyetleri ve şehir planlama izinleri alanındaki kontrolleri ve denetim tekniklerini güçlendirmek için sistemde iyileştirmeler yapma ihtiyacını gösterdiğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar