Rum Eğitim Bakanı, Dipkarpaz'daki eğitimi AP'ye taşıyor

8 Şubat 2024

Güncelleme: 9 Şubat 2024

A
A

Rum Eğitim Bakanı Athina Mihailidu, Dipkarpaz'daki Rum okulunda sorunlar olduğu gerekçesiyle, öğretmenler, okulun işleyişi, eğitim malzemelerinin götürülmesi ve yapılan kontroller gibi konuları, Avrupa Parlamentosu'na taşıyor.

ZgotmplZ

Rum Eğitim Bakanı Athina Mihailidu, önümüzdeki hafta Avrupa Parlamentosu (AP) Eğitim Komitesi toplantısına katılarak, Dipkarpaz'daki okul ve diğer sorunları gündeme getirecek.

Mihailidu, komite toplantısına davet edildiğini ve Dipkarpaz'daki öğretmenler, okulun işleyişi, eğitim malzemelerinin götürülmesi ve yapılan kontroller konusundaki zorlukları dile getireceğini belirtti.

Bu davetin Kıbrıs (Rum) Cumhuriyeti'nin AP milletvekillerinin çabalarının olumlu bir sonucu olduğunu vurgulayan Mihailidu, Kıbrıs sorununa sadece eğitim açısından ağırlık verilecek olmasının bir ilk olduğunu ifade etti.

Mihailidu, komiteden, Dipkarpaz'daki çocukların diğer çocuklarla eşit muamele görmelerinin ve eğitim materyallerine erişimlerinin sağlanmasını talep edeceğini kaydetti.

Ayrıca, Dipkarpaz'daki okulun müfettiş tarafından ziyaret edilebilmesi, derslerin kesintisiz yapılabilmesi ve öğrenci ve eğitmenlerin rahat içerisinde olmaları için taleplerde bulundu.

AP Komitesi üyelerinin Dipkarpaz'ı ziyaret etmesi konusunda ise Mihailidu, bu konuda AP milletvekillerinin yardımıyla zaten açıklama yapıldığını belirtti.

2004 yılı eğitim döneminde Rum lider Tasos Papadopulos’un girişimleri ile Dipkarpaz köyünde açılan Rum okulunun bir bölümü ilkokul, diğer kısmı da Ortaokul ve Lise olarak kullanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar