Rum Başsavcı Yardımcısı'ndan Akan Kürşat yorumu

15 Şubat 2024

A
A

Rum Başsavcı Yardımcısı Savvas Angelidis, Kıbrıs Türk basınında çıkan ''davayı kanıtlayacak yeterli delil bulunmaması nedeniyle adil olmadığı'' yönündeki yorumları değerlendirdi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk tarafında kalan eski Kıbrıslı Rum taşınmazlarının satışına karıştığı iddiasıyla 30 aralık 2023'te İtalya’da kaldığı otelde tutuklanana Akan Kürşat, 8 Şubat 2024'te kendi isteği üzerine İtalya'dan Güney Kıbrıs'a iade edilmişti.

Kürşat, 9 Şubat'ta çıkarıldığı Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi tarafından teminatla serbest bırakıldı.

İddia edilen tüm suçlamaları kabul etmeyen Akan Kürşat'ın duruşmaları 29 Şubat'ta başlıyor.

Rum Başsavcı Yardımcısı Savvas Angelidis, Kıbrıslı Türk avukat Akan Kürşat davasıyla ilgili Kıbrıs Türk basınında yapılan yorumların Hukuk Dairesi'ni ilgilendirmediğini belirtti.

Dün bir etkinlikte konuya değinen Başsavcı Yardımcısı Savvas Angelidis, Kıbrıs Türk basınında çıkan "Akan Kürşat'ın Rum Yönetimi makamları tarafından tutuklanmasının, davayı kanıtlayacak yeterli delil bulunmaması nedeniyle adil olmadığı" şeklindeki yorumları değerlendirdi.

Angelidis, Avrupa tutuklama emrinin yerine getirilmesiyle ilgili sürecin izlendiği, davanın tescil edilmesi amacıyla elbette ki güncellenen delillerin ve verilerin olduğunu ifade etti.

Ayrıca, Angelidis açıklamasında, sanığın haklarını etkilemeden, bu davanın geçmişte soruşturulan bir dava olduğunu ve bu davadan mahkumiyet alan bir sanığın da olduğunu vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar