Rum avukat, müvekkillerini milyonlarca euro dolandırmakla suçlanıyor

13 Kasım 2023

Güncelleme: 13 Kasım 2023

A
A

Güney Kıbrıs'ta tanınmış bir avukat, müvekkillerine ait olan mülkleri, kendininmiş gibi göstererek milyonlarca euro dolandırmakla suçlanıyor.

ZgotmplZ

Güney Kıbrıs'ta tanınmış bir avukat, müvekkillerine özel yöntemler uygulayarak milyonlarca avro dolandırmaktan soruşturuluyor.

Rum yayın organı Politis'te yer alan habere göre, Lefkoşalı bir avukat, yatırım fırsatlarıyla müteahhitleri, avukatları, muhasebecileri, yabancı iş insanlarını ve hatta suçluları bile dolandırdı.

Dolandırıcılıkla suçlanan avukatın, ayrıca üç avukat ve bir noterle birlikte çalıştığı da belirtildi.

Avukatın, müvekkilinin şirketlerinden birinin şirket hisselerine el koyduğu ve mülkleri ''kendisininmiş gibi'' satmaya çalıştığı öne sürüldü.

Konu, iş insanının şirketinin muhasebecisinin böyle bir transferin gerçekleşmediğini vergi makamlarına bildirmesiyle ortaya çıktı.

Avukat, Güney Kıbrıs'ta yaşayan zengin müşterileri için Limasol'daki lüks otellerde partiler organize ederek, 2 milyon Euro'ya kadar yatırım aldığı ve paranın büyük kısmı devlet birimlerine bildirmemekle suçlanıyor.

Değeri 1 milyon Euro'yu aşan ve müşterilerinden birine ait olan varlıklar ve mülklerin bulunduğu bölge ise Limasol kenti.

Rum polisinin, yaklaşık bir ay önce başlayan bu davada şüphelilerden herhangi birini tutuklamadığı ifade ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar