Revize kararı sonrası Maliye'ye "bakkal dükkanı" benzetmesi

24 Temmuz 2022

Güncelleme: 24 Temmuz 2022

A
A

Erhürman, kamu kesiminde açıklanan yüzde 20 kesintinin revize edilerek yürürlüğe sokulması sonrası Maliye'nin "bakkal dükkan" gibi yönetildiği eleştirisini yöneltti.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümetin kamu kesimindeki maaşlarda yapacağı kesinti kararını revize etmesini değerlendirdi.

Erhürman kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,  Maliye'nin "bakkal dükkan" gibi yönetildiği eleştirisini yöneltti.

Tufan Erhürman'ın paylaşımı şöyle:

"Maaşlardan kesinti kararında değişiklik! Bu yeni yöntemdeki hataları, yetki aşımını, çalışanların alım gücünün hayat pahalılığı karşısında nasıl ezdirildiğinin ayrıntılarını paylaşacağız elbette. Ama şu soru için ayrıntıya gerek yok: Madem ki bunu yapacaktınız, niye iki gün önce birinci açıklamayı yaptınız? Maliye, bu krizde, bir bakkal dükkanındaki kadar bile öngörüye ve dört işlem bilgisine sahip olmadan, kimseyle istişare etmeden, rüzgarın esişine göre mı yönetiliyor? Yazıklar olsun!"

MAAŞ KESİNTİSİ YÜRÜRLÜKTE

Kamu kesiminde net 15 bin TL üzeri maaş alanlardan yapılacak kesinti kararı dünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Uygulama bu yıl sonuna kadar olan 6 aylık dönemi (Temmuz-Aralık) kapsayacak.

Hükümet, daha önce açıkladığı yüzde 20 kesinti kararını revize etti ve 15-30 bin TL arası maaşlardaki kesintiyi yüzde 10'a çekti.

Daha önce kesintilerin Aralık 2023 ayı sonuna kadar geri ödeneceği belirtilmesine rağmen, hükümet bu konuda da revizeye giderek, son ödeme tarihini 2023 Nisan ayının sonu olarak güncelledi.

Bakanlar Kurulu'nun hazırladığı yasa hükmünde kararname, kamu çalışanları ile birlikte kamudan emekli olanları da kapsıyor. 13'üncü maaşlar da bu kesintiye dahil.

Uygulama bu yıl sonuna kadar olan 6 aylık dönemi (Temmuz-Aralık) kapsayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar