Rahvancıoğlu: Toplu taşıma eksikliği bir tercih, olmaması birilerinin yararına

27 Mart 2024

Güncelleme: 27 Mart 2024

A
A

Bağımsızlık Yolu'ndan Rahvancıoğlu, trafikte çok araç olup, toplu taşıma olmadığına dikkat çekerek, toplu taşıma bulunmamasından bazılarının kar ettiği için eksikliğin devam ettiğini savundu.

ZgotmplZ Bağımsızlık Yolu / Facebook

Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, trafikte yaşanan ölümlü kazalarla ilgili sorunu çözmek için ilk önce nedenleri çözmemiz gerektiğini belirti.

Rahvancıoğlu, Ada TV’de Nupelda Karabuğday’ın sunduğu programda gündemi değerlendirdi.

"ÇOK ARAÇ VAR, TOPLU TAŞIMA YOK"

Trafikteki esas sorunumuzun çok fazla aracın olması ve yolların yeterli güvenli donanımda olmaması olduğunu söyleyen Rahvancıoğlu, toplu taşımanın eksikliğine dikkat çekerek, bu nedenle isteyen istemeyen, bilen bilmeyen herkesin araç kullanmak zorunda olduğunun altını çizdi.

Rahvancıoğlu, yollardaki aydınlatma, bariyer, kaldırımların da yetersiz olduğunu, yolların da çukurlarla dolu olduğunu ifade etti.

"HAFİF RAYLI SİSTEM OLUŞTURULMALI"

Toplu taşımanın önemine vurgu yapan Rahvancıoğlu, hafif raylı sisteme dayalı bir omurga oluşturulması ve bu sistemin otobüs, minibüs gibi araçlarla da desteklenmesi gerektiğini söyledi. 

"BU BİR TERCİH, BUNDAN KAR SAĞLAYANLAR VAR"

Rahvancıoğlu, var olan durumun bir iş bilmezliğin veya beceriksizliğin sonucu olmadığını, tam tersine bir tercih olduğunu söyledi. Bu işten kar sağlayanlar olduğunu vurgulayan Rahvancıoğlu, araba ve akaryakıt ithalatçılarının toplu taşıma olmamasından dolayı kar ettiğini kaydetti. 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın kazalarla ilgili açıklamalarına da değinen Rahvancıoğlu, Arıklı’nın sürücülere odaklanan yaklaşımda bulunduğunu belirtti.

Ulaştırma Bakanı’nın herkesin düzgün davranmama olasılığına karşı önlem almak için var olduğunu anlatan Rahvancıoğlu, aksi taktirde Ulaştırma Bakanlığına ihtiyaç olmayacağını söyledi ve toplu koruma önlemlerinin uygulamaya geçmesi gerektiğini vurguladı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar