Polonya'nın Kıbrıs Büyükelçisi: Türkiye çözümü engelliyor!

14 Şubat 2024

Güncelleme: 15 Şubat 2024

A
A

Polonya'nın yeni Kıbrıs Büyükelçisi Marek Szczepanowski, Polonya'nın Kıbrıs meselesindeki tutumunu bir kez daha yeniledi. Büyükelçi, Türkiye'nin, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik her türlü çabayı engellediğini savundu.

ZgotmplZ

Polonya'nın yeni Kıbrıs Büyükelçisi Marek Szczepanowski, bugün yaptığı açıklamada Polonya'nın Kıbrıs meselesindeki kararlı ve ilkeli tutumunu bir kez daha doğruladı.

Szczepanowski'nin açıklaması, Rum Temsilciler Meclisi Dışişleri ve Avrupa İşleri Komitesi Başkanı Harris Georgiades ile gerçekleştirdiği görüşme sırasında yapıldı.

Görüşmede, Güney Kıbrıs ve Polonya arasındaki tarihi dostluk ve iş birliği bağları vurgulandı. Bu ilişkilerin hem parlamentolar hem de iş dünyası ve kültürel alanlarda daha da derinleştirilmesi konusundaki ortak iradeyi ön plana çıkardılar.

Georgiades, Güney Kıbrıs'ın bölgesel güvenlik ve istikrarı güçlendirmek için çabaladığını belirterek, bölge ülkeleriyle dostluk ve iş birliği ilişkilerini önemsediğini ifade etti. Ancak Türkiye'nin, bölgedeki barış girişimlerine katkıda bulunmayı reddetmekle kalmayıp aynı zamanda Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik her türlü çabayı engellediğini savundu.

Basın bültenine göre, Szczepanowski, Polonya'nın Kıbrıs meselesine ''kararlı ve ilkeli'' yaklaşımını bir kez daha teyit etti ve BM Genel Sekreteri'nin Kişisel Temsilcisi'nin atanmasının müzakerelerin yeniden başlaması ve bir çözüm bulunması ihtimalini güçlendireceği umudunu dile getirdi.

31 Ekim 2023 tarihinde, Polonya Cumhuriyeti'nin Kıbrıs (Rum)Cumhuriyeti Büyükelçisi Marek Szczepanowski, güven mektubunu Cumhurbaşkanı Nikos Hristodoulides'e sundu.

Polonya Büyükelçisi, Kıbrıs'ın Doğu Akdeniz bölgesindeki istikrar sağlayıcı rolünü takdir ettiğini belirterek, Kıbrıs'ın Gazze'ye insani yardım koridoru oluşturulmasına yönelik girişimine özel atıfta bulundu. Bu bağlamda, ülkesinin bu yönde her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.

Görüşmede ayrıca Ukrayna ve Orta Doğu'daki durum gibi ortak ilgi alanlarına giren konularda da görüş alışverişinde bulunuldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar