Polisten "tecavüz olayı" savunması: Örtbas etmedik, tahkikat sürüyor

1 Şubat 2023

Güncelleme: 1 Şubat 2023

A
A

PGM, geçtiğimiz temmuz ayında yaşanan “bir kadına tecavüz olayı"nın kapatıldığı iddialarının yanlış olduğunu, başlatılan tahkikatın devam ettiğini açıkladı.

ZgotmplZ PGM

Polis Genel Müdürlüğü (PGM), 2022 Temmuz ayında meydana gelen cinsel saldırı olayına ilişkin açıklama yaptı.

Bugün Kıbrıs olayın mağduru kadınla konuşmuş, polise başvuran T.M. "olaya karışan şahısların hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam ettiğini" belirterek, yaşananlara isyan etmişti. Olayla ilgili adı geçen tecavüz zanlısı E.K.'nın Güney Kıbrıs'a kaçtığı belirlenirken, kadının saldırıya uğradığı evin sahibi U.Ö. ile diğer zanlı S.Y. ise mahkemeye çıkarılarak teminata bağlanmış ve serbest kalmıştı.

Söz konusu haberin ardından olayın kapatıldığı yönündeki benzer haberler ve kamuoyunda yükselen tepkiler üzerine açıklama yapan Polis Genel Müdürlüğü, kamuoyunun hatalı haberlerle yönlendirildiğini savundu.

"TAHKİKAK SÜRÜYOR"

“Polis tarafından başlatılan tahkikat devam etmektedir.” denilen açıklamada, olayın polisin bilgisine gelmesinin hemen ardından olaya karıştığı tespit edilen bir şahsın (E.K.) olayın hemen akabinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi bölgesine geçtiğinin tespit edildiği ve 2022 yılı Temmuz ayı içerisinde zanlının “KKTC makamlarına iade edilmesi” yönünde gerekli girişimin yapıldığı kaydedildi.

ZANLI GÜNEY KIBRIS'TA

Açıklamada, alınan 1 Eylül 2022 tarihli cevapta özetle; “Söz konusu şahsın Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olduğu, 21.07.2022 tarihinde Lefkoşa’daki bir kara geçiş kapısından Güney Kıbrıs’a geçiş yaptığı ve söz konusu tarih itibarıyla yurt dışına çıkış yaptığına ve/veya izlendiğine dair bir kanıtın olmadığı” ifade edildiği belirtildi.

"HİÇBİR KİMSEYE VE ZÜMREYE AYRICALIK YAPMIYORUZ"

Açıklamada, “Polis Teşkilatının, halkımıza hizmet için 7/24 görevinin başında olduğunu, halkımızın huzur ve güvenliğinin sürdürülmesinde hiçbir kimseye ve zümreye ayrıcalık yapılmadan hakkaniyet içinde görevine devam etmekte olduğu bilinmelidir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar