Polisten Sigortalar Dairesi yöneticilerine soruşturma açılmasını talep ettiler: Neden ödeme yaptılar?

24 Kasım 2023

Güncelleme: 25 Kasım 2023

A
A

Tabipleri Birliği üyelerinden oluşan bir heyet, polise giderek, sahte reçete olaylarıyla ilgili olarak Sosyal Sigortalar Dairesi'ne de soruşturma açılmasını yazılı olarak talep etti. ''Eğer bir yolsuzluk varsa, neden incelemeden ödeme yaptılar?''

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ahmet Özant ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet, Polis Genel Müdürlüğü'ne giderek sahte reçete olaylarıyla ilgili olarak Sosyal Sigortalar Dairesi'ne de soruşturma açılması taleplerini yazılı olarak iletti.

Ahmet Özant, basın önünde yaptığı açıklamada, şüpheli belgelerin polise teslim edilmesi sonucunda binlerce belge ve yüzlerce meslektaşlarının soruşturulduğunu ve mağduriyetlere neden olduğunu ifade etti.

Özant, Sosyal Sigortalar Dairesi’nin yıllardır var olduğu belirtilen ve ''yolsuzluk'' olarak tanımlanan olaylarla ilgili reçetelerin ödemelerini devam ettirdiğini söyledi.

Bu süreçte Sosyal Sigortalar Dairesi ile ilgili herhangi bir soruşturma yapılmadığını belirten Özant, bu konuda Polis Genel Müdürlüğü’ne şikayette bulunduklarını ve ilgili birimler tarafından soruşturma açılmasını talep ettiklerini söyledi.

2019 yılında çıkan Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasası’nda bakan, müsteşar ve müdürler de dahil herkesin sorumlu tutulduğunu hatırlatan Özant şunları kaydetti.

“Söz konusu bir usulsüzlük veya yolsuzluk varsa, bunların ortaya çıkış tarihini de birkaç yıl önceye dayandırıyorsak bu süreçte ilgili kişilerin kendi iç sistemlerinde bu sorgulamaları yapmaları gerekirdi. Dolayısıyla biz burada bir suiistimalin ve görev ihmalinin olduğunu düşünüyoruz. Soruşturma talebimizi diğer ilgili birimlere de yapacağız”.

Soruşturmanın başladığı 13 Eylül tarihinden bu yana Bu güne kadar 17'si doktor, 47'si eczacı, 3'ü eczane çalışanı, 1'i polis memuru ve 5'i de sivil olmak üzere 73 kişi tutuklandı. Yargılanan tüm zanlıların mal varlıklarına ve banka hesaplarına el konuldu. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar