Polis, eylemcilere "zor kullanacağı" uyarısında bulundu

27 Mayıs 2024

Güncelleme: 27 Mayıs 2024

A
A

Hayvan üreticilerinin Başbakanlık önündeki eylemi başladı. Naimoğulları, "Ünal Üstel 10 dakika içinde Üstel çıkmazsa biz içeri giriyoruz..." dedi. Polis, eylemcilere seslenerek, eylemin sonlandırılmaması halinde "zor kullanacağını" duyurdu.

ZgotmplZ Samet Karakoç

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin “ithal et” kararına karşı geçtiğimiz pazartesi günü başlattığı eylem, bugün çok sayıda sendika ve siyasi partinin desteği ile Başbakanlık önünde sürüyor.

Başbakan Ünal Üstel'in ithal et kararından geri adım atılmayacağını açıklamasının ardından eylemcilere destek veren sendikalar genel grev kararı da almıştı.

Sendikalar, genel grev yanında Başbakanlık önünde eylem ve basın açıklaması da yaptı.

Eylemde, hükümet istifaya çağrıldı, “birlik beraberlik mücadele” sloganı atıldı, ithal et yerine yerli üretime, üreticiye destek verilmesi istendi.

Başbakanlık önünde toplanılmasının ardından ilk açıklamayı Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları yaptı.

Naimoğulları, "Ünal Üstel 10 dakika içinde Üstel çıkmazsa biz içeri giriyoruz..." dedi.

Konuşmaların ardından hayvan üreticileri traktörlerle Başbakanlık önünde polisin oluşturduğu bariyerleri yıktı, 

Polis, yaşananlar üzerine eylemcilere seslenerek, eylemin sonlandırılmaması halinde "zor kullanacağını" duyurdu.

KTAMS ile Kamu-İş kamuda genel greve giderken, El-Sen ile HAKSEN de greve gitti. KTÖS ise eyleme, lokal yerlerde yapacağı grevlerle destek veriyor. Eyleme CTP, TDP, HP de katılıyor.

Diğer yandan Bakanlar Kurulu, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası'nın bugün Ercan Havalimanı'nda yapacağını duyurduğu grevini 60 gün süre ile erteledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar