PKK yandaşları Almanya'da, Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğuna saldırdı

27 Mart 2024

A
A

Almanya'da terör örgütü PKK yandaşlarının Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu binasına saldırdı.

ZgotmplZ

Belçika'da başlayan olaylar diğer ülkelere de sıçradı.

Hannover'de terör örgütü PKK yandaşlarının Türkiye'nin Başkonsolosluğu binasına yönelik saldırı düzenlediği bildirildi.

Saldırganlar, gece saatlerinde Başkonsolosluğa gelerek binanın camlarını sert cisimlerle kırmaya çalıştılar.

Ayrıca, Belçika'da Türklere ait iş yerleri, dernek ve evlere saldırdılar ➡️ Bir caminin camlarını kırdılar ➡️. Ülkü Ocakları binasını ateşe verdiler. 

Hannover Başkonsolosu Özge Gül Kaya, saldırı sonrası Alman makamlarından hem Başkonsolosluk hem de Türk sivil toplum kuruluşlarına ait mekanlarda güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep etti.

Hamburg'da da PKK yandaşlarının polis eşliğinde Belçika'daki terör örgütü sempatizanlarına destek yürüyüşü düzenledikleri belirtildi.

Türk diplomatlar, saldırının ardından Hannover'de yerel makamlarla ve Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz ile görüşmeler yaptılar. Berlin'de de benzer bir girişimin olacağı belirtildi.

Almanya, saldırıyı en güçlü şekilde kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Christian Wagner, şiddetin toplumlarında yeri olmadığını vurgulayarak faillerin tespit edilip cezalandırılmalarını umduklarını ifade etti.

İçişleri Bakanı Sözcü Yardımcısı Cornelius Funke ise güvenlik makamlarının olayı yakından takip ettiğini belirtti.

TÜRKİYE'DEN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, konuya ilişkin açıklama yayınladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 26 Mart gecesi terör örgütü PKK destekçileri tarafından Hannover Başkonsolosluğu'nun giriş kapısına saldırı düzenlendiği, olayda can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığı belirtildi.

Saldırının ardından Alman yetkililerle temas edilerek Türk vatandaşlarının ve diplomatik misyonların güvenliğinden Alman makamlarının sorumlu olduğunun hatırlatıldığı ve Avrupa'daki Türk toplumunu tahrik amaçlı eylemlere müsaade etmemeleri gerektiğinin aktarıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Köşeye sıkışmış olan terör örgütü PKK'nın, Avrupa'daki Türk toplumunu huzursuz etmeye dönük eylemlerinin arttığı görülmektedir. Vatandaşlarımızın sağduyusu sayesinde bu provokasyonlar daha büyük olaylara dönüşmemiştir. İlgili ülkelerden beklentimiz, terör örgütü destekçilerinin eylemlerine izin verilmemesi ve saldırganların bir an önce adalet önüne getirilmesidir."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar