Piyangolar Sorumlusu Osman Uzun skandalı üstlendi: Affımı isteyeceğim

24 Temmuz 2022

Güncelleme: 24 Temmuz 2022

A
A

Piyango biletlerine Erenköy mücahitleri yerine EOKA’cıların fotoğraflarının basılması sonrası açıklama yapan Piyangolar Birimi Sorumlusu Osman Uzun, görevini bırakacağını açıkladı.

ZgotmplZ Osman Ekrem Uzun / Facebook

Erenköy Direnişi’nin yıl dönümü nedeni ile hazırlanan 8 Ağustos tarihli Devlet Piyangosu biletlerinde Erenköy mücahitleri yerine terör örgütü EOKA mensuplarının fotoğraflarının basılması gündemin odağında.

Devlet Piyangoları Birim Sorumlusu Osman Ekrem Uzun, skandalın sorumluğunu üzerine aldı ve görevi bırakacağını açıkladı.

Uzun kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "sehven" bir hata yapıldığını belirterek, halktan ve direniş kahramanlarından özür diledi.

Hatalı biletlerin toplatıldığını ve 8 Ağustos çekilişinin iptal edildiğini kaydeden Osman Ekrem Uzun, çekilişin 18 Ağustos’a ertelendiğini ve 500 bin TL olan büyük ikramiyenin de 1 milyon TL'ye çıkarıldığını bildirdi.

Başbakan Ünal Üstel, Devlet Piyangosu biletlerinde hatalı görsel kullanılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını ve görevden alma dahil sorumlularla ilgili her türlü yasal işlemin yapılacağını bildirmişti.

UZUN'UN AÇIKLAMASI

"Kıbrıs Türk mücadele tarihinin mihenk taşı olan kahramanlık destanının yazıldığı şanlı Erenköy Direnişi'nin 58'inci yıl dönümünde Devlet Piyangoları olarak özel bir çekiliş organize ettik.

Sehven yapılan bir hata sonucu kullanılan görselden dolayı halkımızdan ve şanlı Erenköy Direnişi kahramanlarımızdan özür dileriz. Bu büyük hatanın bedeli her ne ise ödenecektir.

Hatalı basılan biletler hemen toplatılıyor. 8 Ağustos’ta yapılması planlanan çekiliş, 18 Ağustos’a ertelendi. 18 Ağustos’ta yapılacak çekiliş ikramiyesi de 500 Bin Türk Lirasından 1 Milyon Türk Lirasına çıkartıldı. Yeni biletler Pazartesi gününden itibaren bayilerde olacak.

Vatandaşlarımızın satın aldığı ve bayilerimizin elinde olan biletler en kısa sürede değiştirilecek.

Bir kez daha yapılan bu büyük hatadan dolayı özür dileriz.

Ben birim sorumlusu olarak yapılan hatanın gereği ne ise yerine getireceğim. Bunun sorumlusu olarak görevden affımı isteyeceğim."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar