PGM'yi dava etmek isteyen polis Sami Günözger'e mahkemeden ret: Muhatabın Maliye

13 Mart 2024

Güncelleme: 13 Mart 2024

A
A

Emeklilik talebine bilgilendirici yazıyla yanıt verilmesi üzerine Polis Genel Müdürlüğü'nü dava etmek isteyen polis memuru Sami Günözger mahkemeden eli boş döndü, yargıç başvuru adresi olarak Maliye Bakanlığı'nı işaret etti.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Kendisine maaşlı emeklilik hakkı verilmemesi gerekçesiyle yargıya giden polis memuru Sami Günözger’in açtığı dava bugün Yüksek İdare Mahkemesi'nde görüşüldü.

Sami Günözger 29 yıl fiili hizmeti, 2 yıl mücahitlik süresi, 5 yıl da yıpranma payı olmak üzere 36 yıl hizmetin ardından Haziran 2021 tarihinde maaşını alacak şekilde emekli olmak için Polis Genel Müdürlüğü'ne (PGM) dilekçe vermişti. Ancak talebe bilgilendirme yazısıyla yanı verilmişti.

Bugünkü oturumda ara kararı veren Yüksek İdare Mahkemesi Yargıcı Gülden Çiftçioğlu, Günözger’in maaş alacak şekilde emeklilik talebine Polis Genel Müdürlüğü tarafından iletilen yazıyla ilgili açmak istediği davayı ret ve iptal etti.

DAVANIN DETAYLARI

Karara ilişkin değerlendirmesinde, davacının 36 yıl hizmetin ardından 6 Haziran 2021 tarihinde PGM’ye maaşını alacak şekilde emekli olmak için dilekçe verdiğini belirten yargıç, PGM’nin 12 Temmuz 2021 tarihinde davacıya yazılı cevap verdiğini anımsattı.

PGM’nin Günözger’e emeklilik talebine karşın verdiği cevabın bilgilendirici mahiyette olduğunu, herhangi bir karar içermediğini, dolayısı ile davacının hukuki durumu üzerinde bir etkisi olmadığını söyleyen Yargıç Çiftçioğlu, “Davacı PGM’ye başvurdu. Ancak emekliye çıkınca maaşını alması yönündeki kararı verecek merci PGM değildir. Bu konunda yetki Maliye Bakanlığı'nındır. PGM, davacının talebine yazılı olarak cevap vermiştir ve polis teşkilatı emeklilik yasası ile emeklilik yasasını aktarmıştır.” dedi.

Yargıç, davacının PGM’nin emekliye çıkma talebini Maliye'ye iletmemesi yönünde ihmal davası da açamayacağını, çünkü dilekçesinde bu yönde bir talep olmadığını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar