Personel ihtiyacı giderilmedi... Sendikalar, eylemi Başbakanlık'a taşıyacak

24 Nisan 2024

A
A

KTAMS ve Kamu-İş'in, Merkezi Cezaevi'nde teknik personel eksikliğinin giderilmediği gerekçesiyle başlattığı grev sürüyor. Sendikalar, çözüm üretilmediğini ve suç olduğu halde, bu işleri mahkumların yaptığını savundu.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kamu İşçileri Sendikası’nın (Kamu-İş), Merkezi Cezaevi’ndeki teknik işlerde çalışan personel eksikliği nedeniyle 9 Nisan'da başlattığı grevi, 15 gündür sürdürüyor.

Sendikalar, bu sabah yeni cezaevi binasında basın açıklaması yaptı, personel sorununun bir türlü çözülememesi nedeniyle hükümete eleştirilerde bulundu.

BENGİHAN: BAKANLIĞIN VE HÜKÜMETİN DUYARSIZLIĞI KABUL EDİLEMEZ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan, KTAMS ve Kamu-İş'in cezaevinde teknisyen olarak çalışan personel eksikliği sebebiyle grev başlattıklarını ve bugün grevin 15’inci gününde olduğunu ifade etti.

Cezaevinde, elektrik, su tesisatı, kaynak ve teknik işler adı altındaki görevlerin grev nedeniyle aksadığını kaydeden Bengihan, grev gerekçesi sorunların çözüleceği yönünde söz aldıklarını ancak sözlerin yerine getirilmediğini söyledi.

Grevin ertelenmesi için cezaevine iki personel gönderildiğini ancak söz konusu kişilerin "burada çalışamayacaklarını söyleyip" geri gittiklerini dile getiren Bengihan, “O insanlar da maalesef yanıltılarak buraya gönderildi. ‘Kendilerine su borularında bir tamirat işlemi var. Tamirden sonra gideceksiniz’ denildi.” ifadelerine yer verdi.

“Bakanlığın ve hükümetin duyarsızlığı kabul edilemez” diyen Bengihan, sonuna kadar mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayarak, ileriki haftalarda mücadelelerini Başbakanlığa taşıyacaklarını dile getirdi.

Bengihan, “Cezaevinde 15 gündür grev var. İstihdam yapacak kadar basiret gösteremiyorsanız koltuklarda da oturmayın.” ifadesini kullandı.

“TESİSAT VE ELEKTRİK ARIZALARINI MAHKUM VE TUTUKLULAR GİDERİYOR”

Teknisyen ve ustabaşıları görevde olmadan su tesisatı ve elektrik işleriyle ilgili arızaları mahkum ve tutukluların yaptığını savunan Bengihan, cezaevi yasasına göre bunun bir suç olduğunu ve söz konusu suçu işleyenlerle ilgili idari işlem başlatılması gerektiğini ifade etti.

Bengihan, mahkumların iş yaparken başına herhangi bir olay gelmesi ya da firar, teknik ve ya elektrik sistemine yönelik bir müdahale yapılması halinde de, “Bunun hesabını önce cezaevi müdürü sonra da Bakan verecek” şeklinde konuştu.

SERDAROĞLU: ÖLÜDEN GÖZYAŞI BEKLENMEZ

Kamu İşçileri Sendikası Başkanı Ahmet Serdaroğlu da, memleketin bu duruma düşürülmesinden örgütler olarak üzüntü duyduklarını belirterek, "hükümetin cezaevindeki personel eksikliğini dahi çözemediğini" dile getirdi.

Serdaroğlu, “toplum olarak hükümetin sağlığı, eğitimi çözmesini mi bekliyoruz. Yolları ve her gün kazalar nedeniyle artarak devam eden genç ölümlerin önüne geçmelerini mi bekliyoruz. Maalesef ölüden gözyaşı beklenmez.” ifadelerini kullandı ve toplumun dayanacak gücünün kalmadığını savundu.

Daha önce cezaevindeki sorunlara hak veren Merkezi Cezaevi Müdürü’nün bugün çalışanları polise vermekle tehdit ettiğini öne süren Serdaroğlu, "Cezaevi kimsenin malı değildir" dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar