Pasaportlarının sahte olduğu İstanbul'da ortaya çıktı

Kamalı Haber, 8 Mayıs 2024

Güncelleme: 8 Mayıs 2024

A
A

Ercan Havalimanı'ndan çıkış yaparak gittikleri İstanbul'da, pasaportlarının sahte olduğu ortaya çıkan İranlı çift cezaevine gönderilirken, İranlı kadın ise teminat şartıyla tutuksuz yargılanacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Sahte Portekiz pasaportuyla Ercan Havaalanında check-in işlemi yaptırdıktan sonra ülkeden çıkış yapan ve birkaç saat sonra İstanbul’da tespit edilerek KKTC’ye gönderilen İranlı S.M.H. ile sahte Danimarka pasaportlarıyla Ercan Havaalanında check-in işlemi yaptıran ve aktarmalı Almanya uçağına binmek için İstanbul’a gidince tespit edilerek KKTC’ye geri gönderilen İranlı çift B.S. ile F.G. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

İRANLI S.M.H.

Polis mahkemede, S.M.H. hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti. Yargıç, zanlının davasında hazır olması maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücutta bulunması, 70 bin TL nakit ve 500 bin TL şahsi kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İRANLI ÇİFT

Diğer mahkemede ise, İranlı çift B.S. ile F.G. hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını aktaran polis, ülkede yasal statüleri bulunmadığını belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti. Yargıç, zanlıların davasında hazır olması maksadı ile 2 ayı aşmayan bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar