Papa barışı işaret etti, NATO'dan ''savaş'' yanıtı geldi

11 Mart 2024

A
A

Papa Francis, Rusya ile müzakereyi işaret ederek Ukrayna'nın, "beyaz bayrak cesaretine" sahip olması gerektiğini açıkladı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise ''savaşa devam'' yanıtını verdi.

ZgotmplZ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Papa Francis'in Ukrayna'nın "beyaz bayrak cesaretine" sahip olması ve Rusya ile müzakere etmesi gerektiği yönündeki görüşlerine katılmadığını belirtti.

Stoltenberg'e göre, Ukrayna'ya askeri destek sağlamak barışçıl ve kalıcı bir çözüm için önemli. Müzakere masasındaki gelişmelerin savaş alanı ile bağlantılı olduğunu vurguladı.

Stoltenberg Papa'nın sözleriyle ilgili olarak "Eğer müzakere edilmiş barışçıl ve kalıcı bir çözüm istiyorsak, bunun yolu Ukrayna'ya askeri destek sağlamaktan geçer'' dedi.

Papa'nın bu ifadeleri, Ukrayna'da tepki çekti ve Ukraynalı yetkililer, bayrağın değiştirilmeyeceğini ve mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.

Papa'nın müdahalesi, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy tarafından "sanal arabuluculuk" olarak nitelendirildi ve gerçek desteğin halkın yanında olmak olduğu vurgulandı.

PAPA'NIN AÇIKLAMALARI

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis İsviçreli yayın kuruluşu RSI'ya verdiği mülakatta Ukrayna'nın Rusya ile barış görüşmelerini yürütmek için aynı masaya oturmaktan "utanmaması gerektiği" görüşünü dile getirmiş, "Bence en güçlü olan, duruma bakan, insanları düşünen, beyaz bayrak cesaretine sahip olan ve müzakere edendir." ifadesini kullanmıştı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Papa'nın sözlerie ilk tepkiyi sosyal medya hesabına göstererek "Bayrağımız sarı ve mavidir. Bu bayrakla yaşarız, ölürüz ve galip geliriz. Asla başka bir bayrak çekmeyeceğiz." diye yazdı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy de Papa'nın müdahalesini "sanal arabuluculuk" olarak tanımladı ve "Bizi dualarıyla, tartışmalarıyla ve eylemleriyle destekliyorlar. Halkla birlikte olan bir kilise gerçekten de budur. 2 bin 500 kilometre uzakta, bir yerlerde, yaşamak isteyen biriyle sizi yok etmek isteyen biri arasında sanal arabuluculuk değil." dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar