Özersay'dan vatandaşa çağrı: Sırf düğününüze, cenazenize geldi diye ''oy vermekten'' vazgeçin

18 Şubat 2024

Güncelleme: 18 Şubat 2024

A
A

Köprülü, Çayönü ve Güvercinlik köylerinde vatandaşlarla bir araya gelen HP Genel Başkanı Kudret Özersay, devletin kaynaklarının kişisel çıkarlar için kullanılmasına karşı durduklarını ve temiz siyasetin önemini vurguladı.

ZgotmplZ

Halkın Partisi (HP) yetkilileri, Köprülü, Çayönü ve Güvercinlik köylerinde vatandaşlarla bir araya gelerek köy ziyaretleri kapsamında sorunları dinledi, görüşlerini sundu ve soruları cevapladı.

Genel Başkan Kudret Özersay liderliğindeki HP ekibi, ziyaretler sırasında ülke genelinde gündeme gelen yolsuzluk ve hukuksuzluk örnekleriyle ilgili kararlılıklarını vurguladı. Özersay, devletin kaynaklarının kişisel çıkarlar için kullanılmasına karşı durduklarını ve temiz siyasetin önemini vurguladı.

Özersay, “Bu ülkenin kaynaklarını kendi menfaatleri, ailelerinin menfaatleri için çar çur edenlere artık hiçbir şekilde göz yummamak ve partizanlıkla devletin kurumlarını çökertmeye çalışanlara karşı durmak kaçınılmazdır. Bu ülkenin tek çıkış yolu temiz ve dürüst siyasettir” dedi.

Ülkenin düzlüğe çıkabilmesi için vatandaşlara da görevler düştüğünü ifade eden Özersay, “Bir siyasi sırf düğününüze, cenazenize geldi diye ona oy vermenize gerek yoktur. Sizi doğum gününüzde aradı diye, sırf bu nedenle oy vermenize gerek yoktur. Siz de onun düğününe gidin, doğum gününü kutlayın ama temiz ve dürüst bir siyaset anlayışı yoksa, devleti çalıyorsa, kötü yönetiyorsa, ailesiyle birlikte o makamlarda kendi cebine çalışıyorsa oy vermeyin” ifadelerini kullandı.

HP Genel Sekreteri Turgut Alas ise tarımsal sorunlar ve ihracat konularına odaklandı. Tarım ürünlerindeki hastalıkların ve ihracat engellerinin çözümü için bilimsel yaklaşım ve planlama gerektiğini belirtti. Alas, özellikle Türkiye'nin aldığı tedbirlerin ithalatı engellememesi için önceden araştırma ve denetim yapılması gerektiğine dikkat çekti. Üretici tarafından verilen ürünlerin piyasa fiyatlarına ilişkin olarak ise, üreticilerin suçlanmasının kolaycılığa kaçmak olduğunu söyledi ve tarımda yerli üretimin planlanması ve teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar