Özersay'dan Üstel ve Arıklı'ya 100 milyon TL'lik fatura... Polise başvurdu...

18 Mayıs 2024

Güncelleme: 18 Mayıs 2024

A
A

Halkın Partisi, hız tespit kamerası cezalarının tahsilinin gecikmesi nedeniyle devleti 100 milyon TL'nin üzerinde zarara uğrattıkları gerekçesiyle Ünal Üstel ve Erhan Arıklı hakkında polise başvurdu.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay HP Yolsuzluklara Karşı Mücadele Birimi’nin çalışması sonucunda hız kameralarıyla yazılan cezaların son bir buçuk yıldır tahsil edilmiyor olmasıyla ilgili olarak bu sabah Polis Genel Müdürlüğü’ne başvurduklarını ve gerek Ünal Üstel gerekse Erhan Arıklı hakkında ihmalleri nedeniyle oluşan kamu zararı konusunda polis soruşturması yapılmasını talep ettiklerini açıkladı.

Özersay açıklamasında “Gerek Ceza Yasası gerekse Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasası'na göre suç işlendiğini düşünüyoruz. ihaleye çıkmayarak ihmalleri sonucunda sebebiyet verdikleri bu zararı halkın değil bu siyasilerin ödemesi gerektiği çok açıktır. Devleti zarara uğrattılar ve bunu göz göre göre ihmalleriyle yaptılar. Bu konunun üzerine gideceğiz ve kamuoyuna da düzenli olarak bilgi vereceğiz.” dedi.

"BU ZARARI HALK DEĞİL, BU ZARARA İHMALLERİYLE SEBEBİYET VEREN SÖZDE YÖNETİCİLER ÖDEMELİDİR"

HP lideri Kudret Özersay açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu sabah Polis Genel Müdürlüğü'ne başvurduk. İhaleye çıkmayarak hız kameralarıyla bağlantılı cezaları bir buçuk yıl boyunca tahsil etmedikleri, bu süre zarfında yüksek enflasyon nedeniyle devlet gelirlerinden kayıplar yaşanmasına neden oldukları, Maliye'nin daha fazla ve çok daha yüksek faizle borçlanmasına sebebiyet verdikleri, yani kamu zararı oluşmasından sorumlu oldukları iddiasıyla gerek gayrimeşru atama hükümetin Ulaştırma Bakanı gerekse hükümetin başı olarak Başbakanın ihmali nedeniyle şikayetçi olduk, haklarında soruşturma yapılmasını talep ettik. Bize göre bir yandan Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasası, diğer yandansa Fasıl 154 Ceza Yasası hükümlerine göre suç işlendiği açıktır. Bu zararı halk değil, bu zarara ihmalleriyle sebebiyet veren sözde yöneticiler ödemelidir! Bu şikayet dilekçemizin takipçisi olacak ve daha öncekilerde olduğu gibi kamuoyunu bilgilendireceğiz. Kötü yönetimin ve rezilliklerin üzerine gitmeye devam..."

Kudret Özersay, hız tespit kameraları cezalarında, devletin 100 milyon TL’nin üzerinde zarara uğratıldığı ileri sürmüştü.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE İHALEYE ÇIKILMIŞTI

Trafik Dairesi Müdürlüğü, Şubat 2023’ten bu yana dağıtılamayan hız tespit kamerası ceza bildirim formlarının tebliğ edilebilmesi amacıyla geçtiğimiz günlerde ihaleye çıkmıştı.

Ülkede bulunan hız tespit kameralarından elde edilen ceza bildirim formlarının dağıtılması için kaynak yetersizliğinden dolayı 2023 yılında ihaleye çıkılamamıştı. Bu nedenle hız ihlali yapan kişilere bir süredir ceza tebligatları yapılamıyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar