Özersay'dan dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı: Yeşilırmak, polise ifade vermeye gitmedi...

10 Mart 2024

Güncelleme: 11 Mart 2024

A
A

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Emrah Yeşilırmak, 10 gün geçmesine rağmen polise ifade vermeye gitmedi. HP Genel Başkanı Özersay, ''masum olduklarına inanıyorlarsa dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep etsinler'' çağırısında bulundu.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Güzelyurt’taki Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nden aldığı diplomanın usulsüz ya da sahte olduğu gerekçesiyle şikayet edilen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Emrah Yeşilırmak, polise ifade vermeye gitmedi.

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, 20 Şubat tarihinde "bir milletvekilinin Güzelyurt’taki Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nden sahte diploma alarak bunu tedavüle sürüp kullandığı" iddiasıyla Polis Genel Müdürlüğü’ne (PGM) başvurmuştu.

Yeşilırmak, 1 Mart'ta yaptığı açıklamada, "Dokunulmazlık pelerininin ardına saklanacak biri değilim. Eğer Meclisteki arkadaşlarım diplomamın sahte olduğunu düşünüyor, bana güvenmiyorsa, dokunulmazlığımı kaldırsınlar.'' ifadelerini kullanmış,  "DAÜ'de aldığım dersler sayıldı ve diplomayı aldım" yanıtını vermişti.

Cumartesi günü aynı soruşturma kapsamında YÖDAK Başkanı Turgay Avcı ile, YÖDAK üyesi Mehmet Hasgüler rüşvet aldığı gerekçesiyle tutuklanarak mahkemeye çıkarılmıştı.

Bugüne kadar aralarında eski Bakan ve üst düzey bürokratların da olduğu 11 kişi tutuklandı.

POLİSE GİTMEDİ...

UBP'li vekil Emrah Yeşilırmak, açıklamasının üzerinden 10 gün geçmesine rağmen polise ifade vermeye gitmedi.

Bu durumu eleştiren Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Yeşilırmak'ın tutumunu sert bir dille eleştirdi.

Özersay, Yeşilırmak'ın sahte diploma iddialarıyla ilgili olarak polis soruşturması açılmış olmasına rağmen, hala ifade vermemesi ve vermek için gitmemesi konusunda sert eleştirilerde bulundu. Geçtiğimiz hafta polise gitmeyi planladığını açıklayan Yeşilırmak'ın, bu taahhüdüne rağmen de gitmediği belirtiliyor.

Özersay, bu tutumun soruşturmayı engellemeyeceğini vurguladı. Zira polisin, milletvekilinin dokunulmazlığına rağmen dosyayı tamamlayıp Başsavcılığa gönderme yetkisinin olduğunu ve dosyada ciddi bulguların olduğunu ifade etti.

UBP'li vekil Emrah Yeşilırmak'ın bu tavrını, soruşturmanın seyrini değiştiremeyeceğini ve kamuoyunun bilgilendirilmeye devam edileceğini belirtti. Öte yandan, Özersay, polis soruşturması bulunan tüm milletvekilleri hakkında masum olduklarına inanıyorlarsa dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep etmeleri gerektiğini vurguladı ve bu konuda sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar