Özel'den çözümün şifreleri: CHP iktidarında Türkiye'nin AB üyeliğiyle Kıbrıs sorunu çözülecek

16 Kasım 2023

Güncelleme: 16 Kasım 2023

A
A

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iktidar olmaları durumunda Kıbrıs sorununu nasıl çözeceklerinin şifrelerini anlattı.

ZgotmplZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenen 15 Kasım Cumhuriyet Resepsiyonu'nda, genel başkanlığı döneminde KKTC ile ilişkilerin seyrini, iki devletli çözüm siyasetine bakışı ve Türkiye'de CHP'nin iktidar şansını değerlendirdi.

Özel, "KKTC ile en doğru ilişkiyi yürütmek boynumuzun borcu. Ben 'kardeş vatan' demeyi tercih ediyorum, çünkü kardeşler arasında bir eşit hukuk vardır. " ifadelerini kullandı.

Kıbrıs sorununun çözümü için Avrupa Birliği üyeliğini adres gösteren Özel, şunları kaydetti:

“Türkiye, AB tam üyeliği yönünde ilerlerse o zaman Kıbrıs'ın AB meselesinde Güney Kıbrıs üzerinden yapılan tariflemenin, buranın egemenlik hakları açısından yarattığı riskler ortadan kalkar. Kıbrıs'ın geleceği de CHP'nin iktidarına bağlı. ‘Yavru’ demeden, haklarını AB'de savunarak, kalıcı bir çözümü en doğru platformlarda tartışarak, müzakere masasında KKTC'nin elini zayıflatacak ve Güney'in istismar edeceği bir şey de söylemeden, çözüm için kararlı bir irade ortaya koyarız. Türkiye'yi de Kuzey Kıbrıs'ı da AB'ye sokarız. Kuzey-Güney ilişkisini de doğru şekillendirerek çözeriz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar