Özdağ, Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı

24 Mayıs 2023

Güncelleme: 24 Mayıs 2023

A
A

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, cumhurbaşkanı seçimin ikinci turunda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı. Dağılan ATA İttifakı'nın ilk turdaki cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan Erdoğan'ı destekleme kararı almıştı.

ZgotmplZ
Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Merkezinde, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüştü.
AA

Dağılan ATA İttifakı'nın bileşenlerinden Zafer Partisi, Türkiye'de 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verecek.

Bu amaçla Zafer Partisi ile Millet İttifakı bileşenleri, seçimin ikinci turu ve sonrasındaki süreci kapsayan 7 maddelik iş birliği protokolünde anlaştı. 

Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bu sabah Zafer Partisi Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Görüşme sonrası Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin geleceği açısından her bir genel partiye sorumluluklar düşüyor. Biz de bu çerçevede güzel bir görüşme gerçekleştirdik." açıklamasında bulundu. 

Özdağ ise şunları söyledi:

"Türkiye'nin en büyük sorunu ülkemizde yaşayan 13 milyon sığınmacı ve kaçağın ülkelerinde geri gönderilmesidir. Bir ülke 13 milyon sığınmacıyla ekonomisini, güvenliğini doğru bir çizgiye oturtamaz.

Yılda 11 milyar dolar sığınmacılara harcayarak Türk halkının fakirleşmesini engelleyemeyiz. 14 Mayıs seçimlerine giderken Zafer Partisi olarak sığınmacıların vatanlarına geri gönderilmesi için seçmene bir çağrıda bulunduk.

İkinci tur için Numan Kurtulmuş gelip bizden destek istedi. Ancak Kurtulmuş'un ifadelerinde sığınmacıların vatanlarına dönmesi için bir politika yer almadı. Kemal Kılıçdaroğlu ile de bir fikir birliğine vardık. Zafer Partisi olarak Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz."

ATA İTTİFAKI DAĞILMIŞ, OĞAN, ERDOĞAN'A DESTEK AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

İkinci tur seçimi öncesi, adayı Sinan Oğan ilk turda yüzde 5,17 oy alan ATA İttifakı dağılmıştı.

Oğan 22 Mayıs'ta, ikinci turda Cumhur İttifakı adayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamıştı.

Zafer Partisi gibi dağılan ittifakın bir diğer partisi Adalet Partisi de Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini duyurmuştu.

ÖZDAĞ'DAN "İÇİŞLERİ BAKANLIĞI" PAYLAŞIMI

Diğer yandan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme öncesi kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye'yi dünyanın lunaparkı zanneden, kadınlarımıza cariye muamelesi yapan, sokaklarımızı uyuşturucu cennetine çeviren, selefi cihatçı örgütlenme yapan ve yılda 11 milyar dolarımızı yiyen herkes gidecek." dedi. 

Twitter hesabından, "CHP Gençlik Kolları duvarları 'Suriyeliler gidecek' yazılarıyla boyadı" başlıklı bir video haberi alıntılayan Özdağ şunları söyledi:

"Öncelikle elinize sağlık gençler. Size Zafer Partisi’ndeki şablonları da verelim. Ve söz ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım. Ancak sadece Suriyeliler değil Türkiye’yi dünyanın lunaparkı zanneden, kadınlarımıza cariye muamelesi yapan, sokaklarımızı uyuşturucu cennetine çeviren, selefi cihatçı örgütlenme yapan ve yılda 11 milyar dolarımızı yiyen herkes gidecek. Bugün saat 11.00’i bekleyin."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar