Ortaokul mezununa sahte lise diploması hazırlayıp üniversiteye kaydetti

Kamalı Haber, 7 Mart 2024

Güncelleme: 7 Mart 2024

A
A

Para karşılığı sahte ön izin düzenlemekten yargılanan kişiye sahte lise diploması hazırlayıp üniversiteye kaydına aracılık eden K.M. tutuklandı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Sahte ön izin hazırlayarak, bir kişiden 10 bin euro aldığı gerekçesiyle tutuklanan ve lise mezunu olmamasına rağmen bir üniversiteye kayıt olduğu ortaya çıkan Pakistanlı Z.S.A. adına sahte lise diploması hazırladığı ve okula sunduğu iddia edilen K.M. tutuklanarak, mahkemeye çıkarıldı.

SAHTE LİSE DİPLOMASI İLE ÜNİVERSİTEYE KAYDETTİ

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlının lise diploması olmadığı halde Cyprus Massachusetts Center Of Innovation Üniversitesine kayıt olduğu ortaya çıkan Z.S.A. için The Mardan Model & Collage Mardan isimli lise diploması düzenleyerek, söz konusu üniversiteye sunarak tedavüle sürüp öğrenci ikamet izninin sahtekarlıkla kayıt edilmesine olanak sağladığını belirtti. 

Zanlının 6 Mart 2023 tarihinde tutuklandığını ve evinde yapılan aramada kanunsuz bir şey bulunmadığını ifade eden polis, lise diplomasının ne şekilde düzenlendiğinin, konu üniversitenin diplomanın gerçek olup olmadığını nasıl tespit ettiğini araştıracaklarını belirtti.

Mahkeme zanlının bir gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar