Orgenerali konuk eden Öztürkler'den yeni cezaevi teşekkürü

29 Kasım 2022

Güncelleme: 29 Kasım 2022

A
A

Temaslarda bulunmak için KKTC’ye gelen Orgeneral Çardakcı, İçişleri Bakanı Öztürkler’i ziyaret etti. Ziya Öztürkler, ilk kez bir orgeneralin İçişleri Bakanlığı'nı ziyaret ettiğini söyledi.

ZgotmplZ

Temaslarda bulunmak üzere KKTC’ye gelen Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı Komutan Yardımcısı Orgeneral Ali Çardakcı, İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Bakan Öztürkler, Yeni Merkezi Cezaevi ile ilgili Türkiye'den verilen desteğe teşekkür etti. Ziya Öztürkler şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük destekleri ile 352 milyon Türk Lirası gibi bir maliyetle hayat bulan Yeni Merkezi Cezaevi’nin her türlü teknik eksikliğinin giderilmesi ve taşınma sürecinin sağlıklı şekilde tamamlanması sağlandı. Bu süreçte, yeni cezaevi ile ilgili her türlü sıkıntının aşılmasında, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı her zaman yanımızda olmuştur. TC İçişleri Bakanlığı’nın karşılıksız olarak bizlere verdikleri destekler ve ceza infaz kurumları hakkındaki tecrübe paylaşımları ülkemiz için çok değerlidir.”

İLK KEZ BİR ORGENERAL İÇİŞLERİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Öztürkler, İçişleri Bakanlığı'nda ilk kez bir orgeneralin ağırlandığını da belirttiği konuşmasında, yeni cezaevine geçiş sürecinde verdikleri destek için Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Türkiye Jandarma Genel Komutanlığı’na teşekkür etti. Bakan Öztürkler, şöyle konuştu:

“Kıymetli mevkidaşım Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun her zaman Kıbrıs Türkü’ne göstermiş olduğu sevgi, ilgi ve alakadan, KKTC’ye verdiği değerden dolayı çok mutluyuz. Kendisine bir kez daha şahsım ve halkımız adına teşekkür ediyorum. Özellikle, yeni cezaevine geçiş sürecinde üst seviyede bir destek gördük. eski cezaevinden yeni cezaevine taşınmamızın her aşamasında yanımızda olan Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı’na müteşekkiriz. Ayrıca bugün bakanlığımız adına da bir ilk yaşanmaktadır. İlk kez bir orgeneralimizi bakanlığımızda ağırlıyoruz. Bir asker evladı olarak da büyük gurur duyduğumu ifade ediyor, Çardakcı’ya evinize hoş geldiniz diyorum.”

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Türkiye Jandarma Genel Komutanlığı Komutan Yardımcısı Orgeneral Ali Çardakcı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
YENİ MERKEZİ CEZAEVİ'NİN ÖZELLİKLERİ NELER?

Türkiye ile 2016 yılında imzalanan protokolde yer alan Yeni Merkezi Cezaevi'nin inşasına Ocak 2018'de başlanmış ve 2020'de tamamlanmıştı.

Haspolat Kirli Sanayi'de 93 dönüm arazi üzerine inşa edilen cezaevi 765 kişi kapasiteli.

Cezaevi 500 yetişkin erkek, 100 yetişkin kadın, 65 çocuk ve 100 kişilik açık cezaevi şeklinde inşa edildi.

Engelliler için de ayrı koğuşlar bulunduğunu cezaevinde, spor salonu, konferans salonu gibi mahkumların etkinlikler yapabileceği alanlar da yer alıyor.

 Yeni Merkezi Cezaevi'ne kademeli taşınma işlemi Kasım başında tamamlanmış,

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar

İlginizi Çekebilir